Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nezaměstnaný mladík z Broumova šmejdil po garážích a kůlnách

NÁCHODSKO – Bral, co mu přišlo pod ruku 

Kriminalisté v těchto dnech zahájili trestní stíhání proti 19letému nezaměstnanému mladíkovi, kterého důvodně podezírají z více než desítky vloupání do objektů garáží, kůlen, sklepů a dalších prostor v Broumově, který se měl dopustit v době od února roku 2014 do současnosti.
zámek-utržená petliceDveře-vloupání/Foto Policie ČE
 
Ukázalo se, že mladík není policistům vůbec neznámý. Již v přechozích třech letech nasbíral tři záznamy za majetkovou trestnou činnost, naposled byl za krádeže odsouzen v únoru letošního roku k podmínečnému trestu v trvání dvou let. Až do roku 2016 však být hodným a spořádaným občanem mladý muž nevydržel. Policisté při vyšetřování krádeží zjistili, že mladík šel znovu „do akce“ prakticky hned pár hodin po odsouzení.
 
V současné době je mladík podezřelý z vloupání do 13 objektů, je však pravděpodobné, že mu policisté po srovnání všech indicií a stop z míst dalších případů vloupání do výčtu vykradených sklepů, koláren, chodeb a apod. přidají ještě několik dalších.
 
Od počátku roku stoupl na Broumovsku počet krádež vloupáním na dvojnásobek, a ačkoli se jednalo o drobné škody, které zloděj vždy způsobil, přesto jeho výpady za cizím vlastnictvím  život občanům Broumova znepříjemňovaly.
 
Policisté na pachatele, který při vloupání pokaždé rozbil okno, poškodil dveře nebo jiným násilným způsobem vnikl do něčí garáže, dílny, kůlny nebo sklepních prostor, líčili již dva měsíce.  
 
okno-sklepOkno-sklep/Foto Policie ČR
Dalo by se říci, že objektem zájmu mladého muže bylo prakticky cokoli, co nebylo přilepené nebo přibité. Překvapení obyvatelé činžovního domu například zjistili, že jim přes noc zmizely z chodby několikery dámské boty, jindy v dílně sebral jen krabičku cigaret. V dalších případech ale odnesl rozbrusku, kabely, CD nosiče nebo digitální fotoaparát. Výše způsobených škod zatím činí 20.000 korun.
 
Mladíkovi za přečiny krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci hrozí trest odnětí svobody v rozmezí šesti měsíců až tří let, s dalším podmínečným odsouzením by ale raději už počítat neměl.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
21. 3. 2014 ve 13.40 hodin

 

vytisknout  e-mailem