Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nezaplacená nafta

CHOMUTOV - Kasička mu vypadla, Vypátraný bratr.... 

Nezaplacená nafta
K benzínové čerpací stanici na Lipské ulici v Chomutově přijel 22letý muž z Mostu. Do předem připraveného barelu natankoval motorovou naftu za téměř 900 korun. Pohonné hmoty uložil do vozidla a z místa ujel bez placení. Totožnost řidiče policisté záhy odhalili, při dalším vyšetřování bylo zjištěno, že za krádeže byl pravomocně odsouzen soudem v Mostě v roce 2011. Navíc mu Magistrát Most uložil zákaz řízení motorových vozidel, který skončí až v roce 2014. Kromě obvinění z krádeže čeká na pachatele i obvinění z maření výkonu úředního rozhodnutí.
   
Kasička mu vypadla
Z krádeže je podezřelý 27letý muž ze Žatce. Poslední srpnový den přišel do budovy polikliniky v okresním městě. Vešel do volně přístupné kanceláře na oddělení a ze skříňky odcizil příruční pokladničku s hotovostí. Když se na místě objevili zaměstnanci, neváhal, vzal nohy na ramena a z kanceláře utekl. Při útěku mu pokladnička vypadla. Skutek vyšetřují  policisté z místního obvodního oddělení.   
 
Vypátraný bratr
Jirkovští policisté pátrali po 29letém místním obyvateli. Jak sdělil bratr pohřešovaného, muž odešel z domova, vypnul svůj mobilní telefon a je nekontaktní. O několik hodin později mohli policisté pátrání po hledaném ukončit. Byl nalezen bratrem, jak spí ve vypůjčeném osobním automobilu poblíž místního hřbitova a je naprosto v pořádku. Jako důvod odchodu z domu následně uvedl, že prohrál peníze a bál se jít domů.
 
Zloděj v domě
Škodu za 168 tisíc korun za sebou zanechal neznámý pachatel, který se vloupal do rodinného domu v Prunéřově. Majitelka při výpovědi uvedla, že pachatel odnesl bourací kladivo v kufru, dvě pily, vrtačku, radiátory a další věci. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.
 
Řídil pod vlivem
38letého muže z Černovic kontrolovala policejní hlídka ve Vejprtech, kde projížděl ve vozidle Škoda Superb. Provedená dechová zkouška prokázala, že muž před jízdou požíval alkoholické nápoje. Přístroj naměřil 1,34 a1,33 promile alkoholu v dechu. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí pachateli peněžitý trest nebo až roční pobyt ve vězení.
 
Přelezl plot firmy
Z pokusu krádeže je podezřelý 20letý Chomutovák. Mladík překonal oplocení firmy na Pražské ulici v okresním městě, vnikl do plechové haly, která slouží jako sklad firmy a na místě chtěl odcizit uložené výrobky. Byl však zadržen pracovníkem bezpečnostní služby a předán policejní hlídce. Zástupce poškozené firmy vyčíslil škodu na zařízení na 3500 korun. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
    
17. září  2012 
nprap. Marie Pivková
piscv@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem