Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nezaplatil a ještě kradl

CHOMUTOV - Taxík opustil bez řádného zaplacení a ještě sebral cizí telefon, Rozbíjel a vyhrožoval, Děti nechodí do školy..... 

Nezaplatil a ještě kradl
19letý mladík z Kadaně jel vozidlem taxislužby z Kadaně do obce Široké Třebčice. Při jízdě sebral řidiči odložený mobilní telefon s kartou v hodnotě 2 tisíce korun. Kromě toho v obci vystoupil a pod záminkou, že si jde pro peníze, odešel a k vozidlu se již nevrátil. Za jízdu měl uhradit 400 korun. Při vyšetřování policisté zjistili, že za krádeže byl odsouzen již v roce 2013. Provedená dechová zkouška byla u mladíka pozitivní, nadýchal 1,29 promile. Skončil v policejní cele, je opět podezřelý z krádeže, skutek nadále vyšetřují policisté ze Března.

Rozbíjel a vyhrožoval
Hlídka chomutovských policistů zasahovala v Pražské ulici. 28letý muž se na zdejší ubytovně nejdříve pohádal se svojí bývalou přítelkyní, pak v koupelně rozbil zrcadlo a v pokoji skříň. Aby toho nebylo málo, tak před ubytovnou vyhrožoval s nožem v ruce několika dalším hostům ubytovny. Jeho jednání policisté vyhodnotili jako výtržnictví a nebezpečné vyhrožování.

Děti nechodí do školy
Ohrožování výchovy dítěte vyšetřují policisté v Kadani. Rodiče tří nezletilých dětí – 36letá žena a 44 letý muž, se chovají nezodpovědně při výchově. Dětem umožňují vést zahálčivý život, neposílají je řádně do školy a nepřítomnost mají děti neomluvenou. Za uvedené jednání byli již řešeni příslušným odborem Městského úřadu Kadaň, nyní jim hrozí v případě odsouzení až dvouletý trest odnětí svobody.

Bez bundy i bez peněz
Podvodníkovi zřejmě naletěla žena z Klášterce nad Ohří. Přes intrernetový portál si objednala zimní bundu a na požadovaný účet zaslala hotovost ve výši 800 korun. Od listopadu však na balíček s bundou marně čeká, bunda nedorazila, peníze jí ale také nikdo nevrátil a s poškozenou nekomunikuje. Policisté z místního obvodního oddělení jednání neznámého pachatele vyhodnotili jako podvod.

Pro hračky do auta
Vloupání do osobního vozidla Peugeot vyšetřují policisté z okresního města. Majitelka nechala auto zaparkované v ulici Grégrova a kdosi do něj vnikl. Na zadních sedačkách našel odložené dětské hračky za téměř 5 tisíc korun a ty odnesl. Po totožnosti pachatele nyní pátrají policejní hlídky.

Pivo ani nezapíral
Hlídka dopravních policistů kontrolovala při projíždění obcí Údlice vozidlo VW Polo. 41letý řidič z Krásného Dvora nepředložil ke kontrole svůj řidičský průkaz a platnou zelenou kartu k vozidlu. Lustrací bylo dále zjištěno, že mu Okresní soud Louny vyslovil zákaz řízení motorových vozidel. Zákaz je platný až do října letošního roku. Policisté dále přistoupili k provedení dechové zkoušky, která se nakonec ukázala pozitivní. Muž nadýchal 1,26 a 1,34 promile a pití vícestupňového piva ani nepopíral. A aby toho nebylo málo, tak policisté zjistili, že vozidlo má neplatnou technickou způsobilost a měření emisí. Jízdu musel řidič ukončit a nyní na něj čeká obvinění z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky.

23. ledna 2015
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 


 

vytisknout  e-mailem