Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nezastavil, ujížděl

CHOMUTOV - Ani varovné výstřely nedonutili muže, aby zastavil 

Včera, kolem půl jedenácté večer, kontrolovala hlídka chomutovských policistů na Karlovarské ulici osobní vozidlo BMW combi. Řidič vozidla sice zastavil, ale následně začal couvat a rozjel se proti policistům. Hlídka uskočila a jeden ze zakročujících policistů použil k zastavení vozidla varovný výstřel ze služební zbraně. Řidič na to reagoval tak, že přidal a začal ujíždět. Na Kadaňské ulici vjel velkou rychlostí do protisměru a tam také policisté podruhé použili výstřel ze služební zbraně. Pronásledování pokračovalo až do Holešické ulice, kde 26letý řidič nezvládl řízení a naboural do zaparkovaného vozidla. Muž z vozidla utekl, hlídka ho pronásledovala a zadržela v Kyjické ulici.  
Služební funkcionář na základě zjištěných skutečností vyhodnotil, že policisté použili zbraň v souladu s příslušným ustanovením zákona č. 273/2008 O Policii České republiky. Postupem policistů se nadále zabývá oddělení vnitřní kontroly KŘP Ústí nad Labem.  
V současné době probíhá další vyšetřování, mimo jiné policisté šetří, zda vozidlo není nahlášeno v zemích EU jako kradené.
 
 
11. března 2014
nprap. Marie Pivková 
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz 
tlf. 974 433 207

vytisknout  e-mailem