Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nezletilý a mladistvý loupili na Praze 9

Kriminalisté zadrželi mladíka, který má na svědomí šest loupeží. 

Od 28. listopadu loňského roku přepadl ve čtyřech případech mladistvý chlapec vytipované ženy na ulici v pražském Hloubětíně a v Horních Počernicích. K těm vždy přistoupil zezadu, strhl jim kabelku z ramene a pak z místa utekl. Ve dvou případech se navíc mladistvý domluvil s nezletilým chlapcem, který vždy při přepadeních stál poblíž a hlídal. Celkově způsobili škodu téměř padesát tisíc korun a v jednom případě musela přepadená žena vyhledat lékařské ošetření.
 
V úterý krátce před třiadvacátou hodinou zadrželi kriminalisté z druhého oddělení na pražské Palmovce podezřelého mladistvého a umístili ho do policejní cely. Během zákroku u chlapce navíc nalezli dva odcizené mobilní telefony přepadených žen. Vyšetřovatel poté mladíka obvinil z trestného činu loupeže, krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu hrozí až pětileté vězení, protože nedovršil plnoletosti. Kriminalisté po provedených úkonech předali mladíka otci a trestní stíhání bude vedeno nevazebně. A vzhledem k tomu, že nezletilý ještě nedovršil patnácti let, trestní stíhání je v tomto případě nepřípustné a chlapce si tak převzali rodiče.
 
Za uplynulý rok kriminalisté z druhého oddělení třetího pražského obvodu zjistili 194 případů loupeží, z toho se jim podařilo 85 případů objasnit. Navíc ještě objasnili 15 případů z předchozích let. Za rok 2011 spáchali v tomto obvodu trestný čin loupeže tři nezletilí a jedenáct mladistvých.
 
nprap. Bc. Jana Rösslerová 1. 3. 2012

vytisknout  e-mailem