Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nezletilý řidič havaroval

LOUNY - Dopravní nehoda v Žatci; Vypátraný chovanec; Řízení v zákazu...  

Dopravní nehoda v Žatci

Velké štěstí měl nezletilý řidič motorového vozidla, který na pátek, v nočních hodinách, v Plzeňské ulici v Žatci havaroval a nehodu přečkal jak on, tak i jeho nezletilý spolujezdec bez újmy na zdraví. Ani ne patnáctiletý řidič nezvládl pro velkou rychlost řízení vozidla a po projetí pravotočivé zatáčky sjel z vozovky vlevo přes chodník do travnatého svahu, kde narazil do stojanu bilboardu a poté bočně do stromu. U chlapce, který řídil, byla provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem. Hmotná škoda na motorovém vozidle byla odhadnuta na 40 tisíc korun. Oba nezletilci byli po nehodě předáni rodičům. Případ dále policie šetří.  

Vypátraný chovanec

Ve čtvrtek dopoledne vypátrali policisté 17letého chovance výchovného ústavu, který byl od 30. dubna tohoto roku na útěku. Mladíka policisté zajistili v místě jeho trvalého bydliště v Lounech, předvedli na policejní služebnu a za přítomnosti sociální pracovnice jej vyslechli.  Následně si pro mladíka přijel vychovatel zmíněného ústavu.

Řízení v zákazu

Hned ze dvou trestných činů sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření 22letému mladíkovi z Lounska. Ten ve čtvrtek dopoledne řídil na silnici č. I/7 v obci Sulec, ve směru na Prahu, motocykl zn. Honda CBR 600. Při kontrole policisté zjistili, že mladý řidič má od září roku 2008 vysloven Okresním soudem Louny zákaz řízení. Není tedy v současné době držitelem žádné skupiny ani podskupiny řidičského oprávnění. Mladík tedy čelí podezření z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

Krádež masa, pečiva a tiskovin

V minulých dnech došlo v okrese Louny ke krádežím nejen potravin, ale i časopisů s DVD. Ze středy na čtvrtek se neznámý pachatel vloupal do prodejny masa a uzenin v západní části Loun. Vypáčil jak vstupní, tak i další několikery dveře, včetně dvou dveří u lednic, než se dostal ke kořisti. Následně odcizil dosud přesně nezjištěné množství masa a uzenin. Škoda způsobená krádeží bude známa až po inventuře, ale už teď je jisté, že poškozením zařízení napáchal poberta škodu za bezmála 100 tisíc korun. Případ šetří policisté jako trestný čin krádeže a poškozování cizí věci.

V noci na čtvrtek odcizil neznámý pachatel v jedné obci poblíž Loun pro změnu přepravky s pečivem. U dřevěné skříně, která stojí před obchodem, překonal visací zámek a poté odcizil pečivo v pěti plastových přepravkách. Způsobená škoda byla v tomto případě vyčíslena na celkem 1 377 Kč. Případ šetří policie jako trestný čin krádeže.

Různé časopisy a DVD odcizil neznámý pachatel z plechové schránky na noviny u jedné prodejny v Žatci. Na stejném místě se vloupal do dvou předávacích boxů, ale ze druhé schránky nesebral nic. Celková škoda byla odhadnuta na 3 487 Kč. I v tomto případě zahájila policie ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.  

Loupež v baru

V pátek, mezi třetí a čtvrtou hodinou ráno, došlo v jednom žateckém baru k loupežnému přepadení. Neznámý pachatel za použití nože přitiskl obsluhujícího číšníka k baru a požadoval po něm vydání všech peněz. Když mu číšník vydal kasírtašku s finanční hotovostí včetně dlužných úpisů od neplatících hostů, pachatel z místa odešel. Ke zranění pracovníka baru nedošlo, škoda činí několik tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže. 

  Další zprávy vyjdou až v úterý 26. května!

vytisknout  e-mailem