Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nezletilý vydíral nezletilého

ÚSTÍ NAD LABEM - Anonymita sociálních sítí bourá zábrany. 

Ústečtí kriminalisté řeší dost neobvyklý případ vydíraní mezi nezletilci, kdy poškozeným je 13letý chlapec a „pachatelem“ je 14letý chlapec. Vše se událo prostřednictvím sociální sítě. Starší z chlapců poslal ve večerních hodinách soukromou zprávu přes svůj profil poškozenému, ve které po něm požadoval 400 korun. Uvedl místo a čas setkání a předání této hotovosti. Poškozenému rovněž pohrozil, že v případě, že peníze nepřinese, tak „že ho Albánci zbijou jako psa“. Chlapec přišel následující den na místo předání do centra města.  Zde mu peníze předal a odešel. K překvapení „pachatele“ bylo to, že jej krátce na to zajistili kriminalisté a převezli k výslechu.
Vzhledem k tomu, že se jedná o 14letého chlapce, který v současné době není ještě trestně odpovědný, tak celá věc bude z tohoto důvodu odložená. V případě, že by mu již bylo 15 let, tak se stává trestně odpovědným a byl by trestně stíhán pro trestný čin Vydírání, za což hrozí trest odnětí svobody až do výše 4 let.
V tuto chvíli bude mít co dočinění s kurátorkami pro mládež z Odboru sociálních věci, oddělení sociální prevence.
 
Vloupání do objektu
Ústečtí policisté šetří případ vloupání do objektu v ulici Jateční. Dosud neznámý pachatel se v průběhu noci z 19.-20.6. vloupal do objektu, ze kterého následně odcizil horské kolo a elektrokoloběžky. Svým jednáním způsobil celkovou škodu kolem 27 tisíc korun.
 
Krádež dřeva
Trmičtí policisté šetří případ krádeže většího množství dřeva. Dosud neznámý pachatel v průběhu tří dnů od 17.6. do 20.6. z pozemku u komunikace mezi obcemi Stebno a Chvalov odcizil kmeny pokáceného smrkového dřeva o objemu cca 30 kubíků. Poškozené společnosti způsobil škodu kolem 60 tisíc korun.
 
 
Ústí nad Labem 22.6.2015
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem