Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neznámá dívka využila nepozornosti seniorky

BEROUNSKO – Kradla nejen na našem okrese. 

Berounští policisté pátrají po totožnosti neznámé dívky, která dne 19. května 2015 využila nepozornosti seniorky při nákupu zboží v berounském Kauflandu. Poškozená odložila svou kabelku na nákupní vozík. Neznámá pachatelka využila příležitosti a ženě kabelku odcizila. O dvě hodiny později zaznamenali stejný případ kolegové v Plzni, rovněž v obchodním centru.
 
Na základě vyhodnocení kamerových záznamů policisté zjistili, že v obou případech se s největší pravděpodobností jednalo o stejnou pachatelku. Ta měla pokaždé stejné oblečení a způsob provedení byl totožný. Není vyloučeno, že dívku někdo do obchodu poslal za účelem krádeže s domněním její beztrestnosti, neboť věk dívky odhadujeme přibližně na dvanáct let. Pokud by se potvrdila tato domněnka, jednalo by se o formu trestní součinnosti. Osoba, která zneužije nezletilce ke spáchání trestného činu, je sama trestně odpovědná za čin, který nezletilec spáchá. Není pravdou, že nezletilci a mladiství nejsou trestně postižitelní. I tyto osoby se mohou za své protiprávní jednání dostat k soudu pro mládež, který jim ukládá různé druhy výchovných opatření (dohled probačního pracovníka, umístění ve výchovném ústavu apod.). V případě mladistvých mohou být ukládány sankce a tresty o polovinu nižší než hrozí osobě dospělé.
 
Kamerový záznam a fotografie z něj pořízená je velice kvalitní. Domníváme se, že totožnost neznámé pachatelky by mohl někdo znát. Žádáme proto kohokoliv, kdo by tuto dívku poznal, aby své poznatky sdělil policistům na Obvodní oddělení Beroun tel. 974 872 700 nebo na linku 158.
 
Neznámá dívka má štíhlou, drobnější postavu, tmavou pleť a dlouhé černé vlasy spletené do dvou copů.
 
Policisté nevylučují, že se obdobného jednání mohla dopustit i na jiných místech po celé České republice.
 
Upozorňujeme všechny občany, aby při svých nákupech v žádném případě neodkládali osobní věci do nákupních vozíků. Pouhá chvilka nepozornosti stačí zlodějům k samotné krádeži. Lidé se tak zbytečně stávají terčem jejich útoků.
 
 
nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
10. července 2015
Odkazy do noveho okna

pátráme po totožnosti

pátráme po totožnosti 

Detailní náhled

pátráme po totožnosti

pátráme po totožnosti 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem