Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neznámý muž měl v Benešově kontaktovat sedmnáctiletou dívku a nabízet jí odvoz

BENEŠOVSKO – Případem se intenzivně zabývají benešovští policisté. Prozatím ale nezjistili žádné konkrétní skutečnosti nasvědčující tomu, že by ze strany konkrétní osoby došlo k jakémukoliv protiprávnímu jednání.  

Na policii se sedmnáctiletá dívka z Benešova obrátila zhruba v polovině listopadu. Ve svém vyjádření uvedla, že ji měl po cestě do školy oslovit neznámý muž v neznámém vozidle s tím, zda nechce svézt. Měl dokonce i vystoupit z auta a dívku následovat. Ta prý před ním utekla a nakonec věc oznámila. Nejprve rodičům, poté ve škole a následně i na policii. Informace o neznámém muži se tak začala rychle šířit.

Policisté se případem začali okamžitě intenzivně zabývat. Dívku vyslechli a mimo jiné se dozvěděli, že od té doby tohoto muže již nikde nepotkala. Přesto všechno nemohli situaci podcenit a na základě její výpovědi provedli celou řadu šetření a přijali i příslušná opatření. Žádné další poznatky o tom, že by se po Benešově pohybovala podezřelá osoba, která by oslovovala mladistvé či nezletilé, ale prozatím nemají. Případem se i nadále zabývají.

V této souvislosti považujeme za nutné upozornit především rodiče, aby se svými dětmi na toto téma více hovořili a vysvětlili jim možná úskalí. Rozhovor by měli uzpůsobit jejich věku, tak aby pochopily, jak se mají v konkrétní situaci zachovat. Podezřelé je samozřejmě jakékoliv nabízení cukrovinek či jiných věcí ze strany neznámé osoby, dotaz na cestu s nabídkou nasednutí do vozu a svezení, přímá nabídka ke svezení domů, do školy, apod. V takových případech by děti neměly vůbec reagovat, vše by měly co nejrychleji říci rodičům a ti poté policii. Včasné oznámení takového jednání poté dává větší prostor k důkladnému prošetření věci a slibuje i vyšší šanci na dopadení potencionálního pachatele.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
25. listopadu 2015

 

vytisknout  e-mailem