Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Neznámý muž zapálil bezdomovce

Oběti pomohli dva svědci, hořící oděv odstřihli.  

Zlín – Policisté ze zlínské služby kriminální policie vyšetřují otřesný případ, který se stal ve čtvrtek před devátou hodinou večer. Zatím neznámý pachatel polil končetiny třiapadesátiletého muže, který spal v čekárně vlakového nádraží ve Zlíně. Podle prvních zpráv lékařů mu pachatel způsobil popáleniny holení III. stupně, které si vyžádají asi dvouměsíční léčení.

Popálenému muži se snažili pomoci dva svědci, kteří si všimli jeho hořících nohavic. Nejprve se snažili oheň udusit, ale protože to nešlo, jeden z nich pohotově vytáhl nůžky a nohavice ustřihl a na zemi je pak uhasil. Přivolaná záchranka zraněného ošetřila a odvezla do Baťovy krajské nemocnice, kde ho hospitalizovali.

Na místo přijela jako první hlídka městské policie. Strážníci zraněného muže vyvedli ven a doutnající kalhoty polili vodou. Policisté, kteří dorazili vzápětí, okamžitě začali hledat pachatele, kterému hrozí až osmileté vězení. Žádáme všechny, kteří kolem 20.45 hodin viděli utíkat někoho z prostoru vlakového nádraží směrem na nádraží autobusové, aby okamžitě kontaktovali Policii ČR na lince 158.

 

5. 12. 2008, por. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem