Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neznámý pachatel dvakrát okradl invalidního vozíčkáře.

BEROUNSKO – Policisté mají k dispozici jeho identikit. 

Policisté z Obvodního oddělení Beroun pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který ke konci měsíce srpna a patnáctého září letošního roku okradl invalidního vozíčkáře. Poškozeným je 37letý muž. Ten v obou případech jel na svém invalidním vozíku navštívit svého kamaráda. V jednom případě ho na ulici poblíž nákupního domu Lidl v Berouně kontaktovali dva neznámí muži tmavé pleti, kteří se s ním dali do řeči. Potřebovali rozměnit peníze a v nestřeženém okamžiku, kdy se bavil s jedním z nich, mu druhý, z brašny, kterou má zavěšenou na svém vozíku, odcizil dva tisíce korun. V druhém případě ho jeden muž z předchozí dvojice opět zastavil na cestě poblíž obchodního domu Lidl, kdy ho žádal o půjčení desetikoruny na autobus. V tomto případě jel pachatel na jízdním kole nezjištěného tipu a značky. Poškozený ze své brašny vyndal kovovou minci a v tom okamžiku mu pachatel sdělil, že už jí nepotřebuje, a že mu jí vrátí zpět do brašny. Poté z místa odešel. Poškozený následně zjistil, že mu chybí tisíc korun.

První případ invalida policistům neoznámil. Až poté, co došlo k jeho okradení podruhé, zkontaktoval policisty a celý příběh nahlásil. V obou případech se s největší pravděpodobností jednalo o stejného pachatele. Popis druhého spolupachatele z prvního případu si muž již nevybavuje.

Na základě jeho výpovědi znají policisté jeho popis:

Muž tmavé pleti ve věku okolo 20let, štíhlé postavy, vysoký cca 160 cm, krátce střižené tmavé vlasy, hubený obličej s pokřivenými ústy a předkusem. Oblečen byl do tmavých teplákových kalhot, mikiny, na nohou měl sportovní obuv.

Zároveň byl sestaven identikit neznámého pachatele, který skutečné podobě odpovídá zhruba z šedesáti procent.

Berounští policisté přivítají jakékoliv informace vedoucí ke ztotožnění neznámého pachatele, zároveň hledají svědky, kteří mohli jeho jednání zaznamenat a rovněž informace vedoucí k identifikaci spolupachatele, který se na okradení invalidy podílel.

Policisté upozorňují všechny občany, aby v případě, že se stanou obětmi některého z trestných činů, aby tuto skutečnost neprodleně oznámili policistům. Včasnost oznámení události výrazně přispívá k jejímu následnému objasnění.

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
14. října 2015

 

 

Odkazy do noveho okna

identikit pachatele

identikit pachatele 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem