Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Neznámý pachatel se pokusil znásilnit mladou ženu

Pracovníci Služby kriminální policie a vyšetřování Obvodního ředitelství policie Praha IV vyšetřují případ pokusu trestného činu znásilnění. Obětí neznámého pachatele se stala osmadvacetiletá žena z Prahy 4. 

Ta se ve čtvrtek dne 6. ledna letošního roku krátce před jednou hodinou ráno vracela do svého bydliště. Okamžiku, kdy vstoupila do chodby panelového domu, využil dosud neznámý muž. Šel za ní až k výtahu, kde ji surově zatáhl do výklenku u zadních vchodových dveří a začal ji osahávat v rozkroku s úmyslem ji znásilnit. Žena začala okamžitě volat o pomoc a snažila se mu vysmeknout. To se jí nakonec podařilo. Utekla k výtahu, který již byl na místě, a vyjela až ke svému bytu, ve kterém se uzamkla. Pachatel ji naštěstí nepronásledoval a z domu utekl. Žena pak vše oznámila policii.
 
Kriminalisté nyní pátrají po muži ve věku mezi 25 – 30 lety, vysokém přibližně 180 cm, který byl v době činu oblečen do černé prošívané nepromokavé, péřové bundy s rukávy na gumu a kapucí olemované kožešinou. Na nohou měl tmavé džínové kalhoty a na hlavě černou pletenou čepici. Na zádech nesl šedivý nebo světle modrý středně velký batoh s červenými nebo fialovými i růžovými pruhy. Hovořil česky, bez vady řeči.
 
V průběhu dalšího vyšetřování se kriminalistům podařilo získat záběry z kamerového systému umístěného v prostorách domu, na kterých je pachatel zachycen. Dále zjistili, že se o čtyři dny později, tedy v pondělí dne 10. ledna mezi čtvrt na deset a půl desátou večerní v okolí tohoto domu pohyboval neznámý muž. Oblečen byl prakticky shodně, jako pachatel z popsaného případu. Kriminalisté tak mají kromě záznamu z kamer k dispozici i jeho pravděpodobný portrét, tzv. identikit.
 
Policie v souvislosti s tímto případem apeluje zejména na ženy, potencionální oběti tohoto neznámého muže, aby byly maximálně pozorné a opatrné. S nikým cizím nevstupovaly do domu, výtahu, odlehlých prostor, apod. Je také vhodné, aby byly vybaveny nějakým obranným prostředkem, nejlépe slzným sprejem, kterým by mohly pachatele alespoň zastrašit. Pokud by se přece jen staly obětí podobného násilníka, je dobré, aby případ co nejdříve oznámily Policii ČR.

Kpt. Bc. Eva Miklíková 20.1.2011 

 

Odkazy do noveho okna

batoh, který nesl pachatel na zádech

batoh, který nesl pachatel na zádech 

Detailní náhled

odchod pachatele z domu

odchod pachatele z domu 

Detailní náhled

pravděpodobný portrét neznámého pachatele

pravděpodobný portrét neznámého pachatel... 

Detailní náhled

příchod pachatele do domu

příchod pachatele do domu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem