Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Neznámý podvodník vylákal na staré paní peníze

Další případ podvodného jednání zaznamenali v úterý dne 19. srpna pražští policisté. Obětí neznámého podvodníka se tentokráte stala osmdesátiletá paní z Prahy 8 – Bohnic. 

Policii dosud neznámý muž ji kontaktoval kolem půl třetí odpoledne s tím, že je spolužák její dcery. Po chvíli se vloudil i do jejího bytu, kde ji požádal o zapůjčení 5 tisíc korun. Dále pak už postupoval dle starého a praxí ověřeného scénáře podobných podvodníků. Důchodkyni požádal o sklenici vody, takže získal čas, aby našel místo, kde měla uloženy své úspory. Ve chvíli se mu tak podařilo nalézt sáček s pětadvaceti tisíci korunami na hotovosti a navíc ještě šperky v hodnotě asi 50 tisíc korun. Z místa pak kvapně odešel, takže než si paní stačila uvědomit, co se stalo, byl již dávno pryč.
Policisté případ vyšetřují jako trestný čin podvodu a krádeže a po neznámém podvodníkovi intenzivně pátrají. V této souvislosti opět varují zejména starší osoby, aby si na podobné zloděje dávali co nejvíce pozor a nevěřili každé, zdánlivě důvěryhodné, osobě.

vytisknout  e-mailem