Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neznámý řidič srazil psa a ujel

BEROUNSKO – Pes na následky střetu uhynul. 

Dopravní policisté pátrají po neznámém řidiči, který dne 3. září 2016 v 18:20 hod., jel s dosud nezjištěným vozidlem po sil. II/116, ulicí Na Krétě, v obci Hýskov ve směru na Beroun. V km 21,238 uvedené komunikace srazil přední částí svého vozidla běžícího psa, který byl vlivem nárazu odmrštěn do protisměrné části komunikace, kde se střetl s přední částí projíždějícího osobního motorového vozidla tovární značky VW Jetta, řidiče který jel opačným směrem než neznámý řidič. Pes po nárazu dopadl vpravo mimo komunikaci, kde zůstal ležet a později uhynul.

 

Řidič, jehož totožnost a vozidlo zatím policisté neznají, a který psa srazil první, z místa dopravní nehody ujel, aniž by věc oznámil na policii, tak jak mu ukládá zákon. U druhého řidiče, který na místě zůstal, provedli přivolaní policisté dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu s negativním výsledkem. Majiteli uhynulého psa vznikla škoda ve výši 14.000,-Kč.

 

Dopravní policisté rovněž pátrají po neznámém řidiči, který ujel od dopravní nehody dne 3. září 2016 v 18:45 hodin. Ten jel s vozidlem po silnici III. třídy č. 11614 v k. o. Srbsko ze směru od obce Tetín směrem na obec Srbsko. V km 1,195 km uvedené komunikace při průjezdu pravotočivé zatáčky, kdy zřejmě nejel při pravém okraji komunikace, došlo ke střetu levého zpětného zrcátka dosud nezjištěného vozidla s levým zpětným zrcátkem vozidla tovární značky Ford Fiesta, řidičky, která jela ve směru od obce Srbsko směrem na obec Tetín.

 

Neznámý řidič z místa dopravní nehody ujel, aniž by poskytl potřebné údaje ke své osobě a sepsal záznam o dopravní nehodě pro pojišťovnu, tak jak mu ukládá zákon. V souvislosti s dopravní nehodou nebylo hlášeno ani zjištěno žádné zranění osob. Škoda na vozidle poškozené byla vyčíslena na částku 10.000,-Kč.

 

Dopravní policisté nyní přivítají jakékoliv informace vedoucí ke ztotožnění a ustanovení neznámých řidičů a jejich vozidel na tel. 602 474 382 nebo na kterékoliv policejní služebně.

 

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
6. září 2016

vytisknout  e-mailem