Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Neznámý vandal poškodil sloupy křížové cesty u kostela "U Obrázku"

LIBEREC - V době od 3. do 6. října vyvrátil neznámý vandal čtyři kamenné sloupy křížové cesty u kostela "U Obrázku" v ulici Horská.  

Policisté z Obvodního oddělení Liberec - centrum v současné době pátrají po neznámém pachateli, který v době od 3. do 6. října poškodil v ulici Horská celkem čtyři kamenné sloupy křížové cesty. Tyto sloupy, které nesou obrazy tzv. zastavení křížové cesty se nacházejí ve stromořadí, které vede ke kostelu "U Obrázku". Neznámý vandal tyto sloupy vyvrátil a způsobil tak škodu za 40 tisíc korun.

V souvislosti s tímto případem lze uvést, že se nejedná o první případ, kterým se policisté u kostela "U Obrázku" v letošním roce zabývali. Již v měsíci dubnu, konkrétně v době od 11. do 15. dubna neznámý pachatel poškodil kapli Panny Marie. U této kaple poškodil krytinu a krycí plech zastřešení parapetu nad oknem, kde způsobil škodu za více jak 5 tisíc korun. Tento případ se bohužel do současné doby policistům zatím nepodařilo objasnit.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin "Poškození cizí věci". V případě, že budou policisté úspěšní a podaří se jim případ objastnit, hrozí pachateli jednoletý trest odnětí svobody.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
15. října 2013

vytisknout  e-mailem