Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Neznámý zloděj se vloupal do firmy

DOMAŽLICE – Pokusil se vloupat i do trafiky. Kriminalisté po něm pátrali. Byli úspěšní, zloděje vypátrali a obvinili. Byl vzat do vazby. 

     Dne 14. února 2022 ve dvě hodiny ráno přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o vloupání do trafiky na náměstí v Domažlicích. Neznámý pachatel vypáčil mříž, poté rozbil okno nad vchodovými dveřmi. Vzniklým otvorem prostrčil ruku a okno otevřel. Spustil se však alarm, a tak zloděj z místa utekl, aniž by vstoupil do prodejny. Škoda na poškozených věcech byla vyčíslena na 1 240 korun. V půl šesté ráno přijali policisté další oznámení o vloupání v Domažlicích, tentokrát šlo o vloupání  do firmy. Neznámý pachatel vypáčil dveře vedoucí do výrobní haly, kde prohledal několik neuzamčených skříněk zaměstnanců. V kanceláři rozebral stolní počítač a odcizil z něj pevný disk. Dále odcizil firemní bundu, dva monitory k počítači a finanční hotovost 20 euro. Škoda na odcizených věcech byla vyčíslena na 8 tisíc korun a na poškozených na 1 380 korun. Domažličtí policisté v obou případech provedli ohledání místa činu, šetření v okolí a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež.
     Na případu pracovali spolu s kriminalisty. Brzy odhalili pachatele. Je jím devětatřicetiletý muž, který se k trestné činnosti doznal. Výše uvedených vloupání se dopustil, ačkoliv byl rozsudkem Obvodového soudu Regensburg odsouzen v únoru 2021 za trestný čin krádež k trestu odnětí svobody, který vykonal v srpnu 2021. Dále byl rozsudkem Okresního soudu v Domažlicích v prosinci 2021 odsouzen mimo jiné pro trestný čin krádež k trestu odnětí svobody v trvání dvaadvaceti měsíců, jehož výkon mu byl podmíněně odložen na zkušební lhůtu v trvání osmačtyřiceti měsíců. Kriminalisté muže obvinili z pokračujícího trestného činu krádež dílem dokonaným a dílem ve stádiu pokusu. Spolu se spisovým materiálem státnímu zástupci doručili podnět na podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soudce dne 16. února 2022 s návrhem státního zástupce souhlasil, a tak byl obviněný eskortován do vazební věznice. Hrozí mu trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

por. Mgr. Dagmar Brožová
17. února 2022

vytisknout  e-mailem