Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nezodpovědní řidiči na našich silnicích

MLADOBOLESLAVSKO – Za volant usedl muž pod vlivem alkoholu. 

Včerejšího dne 10. prosince 2017 odebrali, krátce před druhou hodinou ranní, mladoboleslavští policisté řidičský průkaz třiačtyřicetiletému muži, který způsobil dopravní nehodu pod vlivem alkoholu.

Ten se v Mladé Boleslavi snažil v ulici 17. listopadu vycouvat z parkovacího místa, přičemž narazil do vedle zaparkovaného osobního vozidla a majiteli tak způsobil škodu více než 12 tisíc korun. Řidič byl na místě policisty vyzván k dechové zkoušce, která potvrdila hodnotu přesahující 3 promile alkoholu.

Muži nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Policie neustále apeluje na řidiče, aby za volant usedali vždy odpočatí a při jízdě se plně věnovali řízení. Každý řidič by si měl uvědomit, že alkohol ani jiné omamné a psychotropní látky za volant nepatří. Řidiči pod vlivem návykových látek jsou v silničním provozu velmi nebezpeční sami sobě, ale i ostatním účastníkům silničního provozu. Všichni řidiči nedodržováním předpisů silničního provozu a agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy všech účastníků silničního provozu.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
11. prosince 2017 

vytisknout  e-mailem