Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nezodpovědní řidiči stále jezdí

NÁCHODSKO – Za volant nepatří alkohol ani jiné omamné látky! 

O tom, že řízení vozidel pod vlivem alkoholu je nebezpečné a ohrožující život jezdce i ostatních účastníků silničního provozu není třeba diskutovat, stejná rizika však hrozí také od účastníků silničního provozu pod vlivem drog. Náchodští policisté přistihli za uplynulé dva dny dva takové řidiče.

V neděli 25. 3. 2018 dopoledne v 10.15 hodin zastavila hlídka obvodního oddělení Česká Skalice 26letého mladíka, který řídil vůz Fabia na trase od Penny Marketu do Riegrovy ulice. Po vyzvání k předložení dokladů potřebných k řízení vozidla a jeho provozu mládenec za volantem přiznal, že vůz by řídit neměl, protože nevlastní řidičský průkaz. A ještě dodal, že k tomu má vysloven zákaz řízení a je pod vlivem pervitinu. Možná si myslel, že přiznání je polehčující okolnost a že to stačí. Podrobit se testu na drogy i lékařskému vyšetření totiž odmítl. Policisté proto mladého muže předvedli na služebnu, kde s ním sepsali protokol a zahájili zkrácené přípravné řízení, zatím pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání s možným až dvouletý trestem odnětí svobody. Další vyšetřování probíhá na svobodě.

drug wipeTaké policejní kontrola o den déle, v pondělí 26. 3. 2018, odhalila motoristu pod vlivem omamných látek. Policisté z obvodního oddělení v Jaroměři po druhé hodině odpoledne na místním náměstí zastavili ke kontrole 25letého řidiče Alfy Romeo. Ani tento řidič nepředložil řidičský průkaz, protože nemohl, zabavil mu ho totiž loni v listopadu jaroměřský městský úřad. A zákaz řízení všech motorových vozidel mu úředníci z odboru dopravy vyslovili až do listopadu 2019. Navíc se mladý muž za volantem k jízdě posílil zakázanou látkou.Test na alkohol přístrojem Draeger, kterému se řidič dobrovolně podrobil, sice neprokázal jeho požití, test na omamné a psychotropní látky Drugwipe však dopadl pozitivně. Také s tímto řidičem policie zahájila řízení pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. I jemu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Další vyšetřování probíhá, též na svobodě.

por. Mgr. Eva PrachařováTester na drogy/Ilustrační foto Policie ČR
27. 3. 2018 v 14:00

vytisknout  e-mailem