Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nezodpovědní řidiči

Podnapilí a bez "řidičáku" za volant nepatří 

Podnapilý a bez řidičského oprávnění se vydal v pátek odpoledne za volantem favoritu do choceňských ulic 19letý mladík. Smůla se mu doopravdy lepila na paty. Po průjezdu jedné z místních křižovatek nezvládl řízení, vyjel na chodník, narazil do plotu a skončil v pařeništi. Vyšlo také najevo, že majitel auta neměl o jeho vyjížďce ani tušení. Za jízdu bez oprávnění a neoprávněné užívání cizí věci mu nyní hrozí trestní stíhání

Před soudem se také v brzké době ocitne 37letý řidič osobního automobilu značky BMW z Vysokého Mýta. Toho v řádně podnapilém stavu kontrolovali v pátek v pozdních nočních hodinách v místě trvalého bydliště policisté. Při orientační dechové zkoušce nadýchal více než 2,7 promile alkoholu. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V sobotu krátce před čtvrtou hodinou ráno vyjel za volantem fiatu ze Zámrsku do Vysokého Mýta 28letý cizí státní příslušník. Ve Vysokém Mýtě jeho jízda skončila. Několikrát narazil do nákladního vozidla, které ho předjíždělo. Ukázalo se, že muž usedl za volant, ačkoli není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Navíc auto sebral svému kolegovi z práce. Policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání hned dvou trestných činů - jízdy bez řidičského oprávnění a neoprávněného užívání cizí věci.
nprap. Eva Sichrová
2. března 2009

vytisknout  e-mailem