Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nezvaná návštěva

CHOMUTOV - Uloženou práci odmítl vykonat, Další prádlo.... 

Nezvaná návštěva
Před časem se kdosi vloupal do chalupy, kterou má poškozená v obci Blatno. Žena uvedla, že z kuchyňské linky odnesl zloděj různé nápoje a pochutiny, zmizel i kabel ke kompresoru a pracovní oděv. Škodu stanovila na necelé tři tisíce korun. Policistům se podařilo zjistit, že na nezvané návštěvě v domě byl 22letý místní mladík. Obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody si již převzal, vyšetřování probíhá na svobodě.
 
Uloženou práci odmítl vykonat
Chomutovští policisté vyšetřují 52letého muže z Bíliny. Jako zaměstnanec jedné chomutovské firmy odmítl vykonat nařízenou práci a mistra ohrožoval nožem. Ten neztratil duchapřítomnost, z místnosti utekl do kanceláře a zavolal policii. Útočník byl i se zbraní zadržen, čeká na něj obvinění z trestného činu nebezpečné vyhrožování. Soud může pachatele poslat až na tři roky za mříže.
 
Další prádlo
Škodu za necelé 4 tisíce korun způsobil zloděj, který na chomutovském sídlišti vnikl na balkón v mezipatře domu Jirkovské ulice. Slunečné počasí využila majitelka k tomu, aby vyprané prádlo pověsila na balkón. Ani zámek na dveřích nestačil na to, aby nezmizelo různé pánské, dámské a dětské oblečení. Po totožnosti pachatel pátrají policejní hlídky.
 
Žhář skončil ve vazbě
Na chomutovském sídlišti v ulici Pod Břízami, zapálil na začátku srpna letošního roku kdosi výtah. Požár zničil nejen konstrukci výtahu, ale i elektroinstalaci, balkónové dveře a troje dveře do bytů nájemníků. Nikomu se nic nestalo, ale škoda se vyšplhala na 1200 tisíc korun. Policistům netrvalo dlouho a zjistili, že požár založil 45letý muž. Byl obviněn z trestného činu obecné ohrožení a jeho další vyšetřování pokračovalo na svobodě. Pachatel si ponaučení nevzal, minulý týden se opět pokusil v domě založit požár. Poděkování patří všímavému nájemníkovi, který jeho jednání viděl a ihned informoval policii. Muž z domu sice utekl, ale policisté ho zadrželi. Opět byl obviněn z obecného ohrožení, ale tentokrát propuštěn nebyl. Po nezbytných opatřeních putoval rovnou do policejní cely, neboť byl podán návrh na vzetí jmenovaného do vazby. Okresní soud o vazbě rozhodl a tak policejní eskorta pachatele dopravila do vazební věznice v Litoměřicích. Za uvedený skutek hrozí pachateli trest odnětí svobody až na osm let.       
 
Některé výběry se vydařily
Před časem kdosi v Kadani vykradl zaparkované vozidlo Fiat Fiorina. Poškozenému zloděj odnesl pánskou tašku s peněženkou, osobními doklady, platebními kartami a hotovostí. Jak majitel zjistil, za pomoci platebních karet mu pachatel z účtu vybral hotovost téměř 20 tisíc korun. Při smůle měl okradený i štěstí, neboť další výběry za téměř 56 tisíc korun se pachateli   uskutečnit nepodařily. Pátrání po totožnosti neznámého zloděje bylo tentokrát úspěšné, policejní komisař obvinil z krádeže a neoprávněného patření, padělání a pozměnění platebního prostředku 32letého Chomutováka. Obvinění si jmenovaný převzal, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Nesmířil se s rozchodem
Ve vestibulu panelového domu na chomutovském sídlišti zaútočil 24letý muž na bývalou přítelkyni. Zřejmě neunesl skutečnost, že se s ním žena před časem rozešla. Poškozená utrpěla zranění, která si vyžádala zásah lékaře. Jednání násilníka policisté vyhodnotili jako pokus těžkého ublížení na zdraví. Za uvedený skutek hrozí pachateli až desetiletý pobyt za mřížemi.
 
29. srpna 2011     
nprap. Marie Pivková
 

vytisknout  e-mailem