Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nezvané návštěvnice

VSETÍNSKO: Ženy využívaly neuzamknutých dveří.  

Karolinští policisté zadrželi v úterý odpoledne v Novém Hrozenkově čtyři ženy, které neoprávněně vnikly do rodinného domku, kde se volně pohybovaly. Naštěstí nic neodcizily, protože je majitelka včas vyprovodila ven. Ženy využily, tak jako v dalších případech příležitostí, kdy lidé neměli uzamknuté vstupní dveře do domů.  
 
V úterý odpoledne zavolala na linku 158 sedmačtyřicetiletá žena z Nového Hrozenkova, že do jejich rodinného domku vešly čtyři neznámé ženy, které se po domě volně pohybovaly, dokud je slovně nevyprovodila ven. Neznámé ženy se ptaly, zda nemá majitelka staré železo, či baterie. Přivolané policejní hlídce oznamovatelka udala směr jízdy a typ vozidla, kterým ženy odjely. Kolegové zanedlouho osádku zelené Škody Octavie v Halenkově zadrželi. Postupným vyšetřováním se zjistilo, že ženy ve věku od 26-47 let ze Znojma podobným způsobem navštívily během úterý i další domácnosti, a to ve Stříteži nad Bečvou a v Hutisku-Solanci. V první jmenované obci potkal ženy jedenaosmdesátiletý pán v kotelně svého domu, když pracoval na zahradě a šel do sklepa pro nějaké věci. Další nezvané návštěvnice se postupně objevily na chodbě rodinného domku. Starému pánovi naštěstí také nic neodcizily. Neuspěly ani v rodinném domku v Hutisku-Solanci, kde byly taktéž zavčas přistiženy majiteli. 
 
Zadržené ženy jsme včera propustili z policejních cel na svobodu. Jsou podezřelé z trestného činu porušování domovní svobody s trestní sazbou do dvou let. Neznámé ženy využívaly otevřených a neuzamknutých vstupních dveří do rodinných domů. Proto apelujeme na veřejnost především na vesnicích, aby vstupní dveře do domů, ale i garáže a další objekty řádně uzamykala.  

 

13. května 2011, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem