Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nezvané návštěvy v domech i v bytech

PLZEŇ - Pachatelé projevují zájem o rodinné domy, které navštěvují v nočních hodinách.  

     Policisté v Plzni přijali několik oznámení o vloupání do domů i do bytů. V noci z 27. na 28. prosince neznámý pachatel v části Hradiště vstoupil na oplocený pozemek i do vnitřních prostor v domě. V místnosti vzal dámskou kabelku, ve které byla peněženka s finanční hotovostí, osobní doklady poškozené, platební karty peněžních ústavů a další věci. Majitelce vznikla škoda 8 339 Kč.
     Do bytu vnikl pachatel v části Bory v ulici U Trati v době od 25. do 29. prosince 2013. Pachatel uvnitř byt prohledal a odcizil televizor, přenosný počítač, batoh a tašku na počítač, pánské jízdní kolo, kytaru, šperky a porcelánovou kasičku s finanční hotovostí. V tomto případě vznikla poškozeným škoda 66 500 Kč.
     K pokusu vloupání došlo v části Doubravka, kde se pachatel pokusil vniknout do rodinného domu a způsobil škodu na zařízení. Ve stejné lokalitě v neděli 29. prosince v nočních hodinách vnikl pachatel do řadového rodinného domu a odnesl videokameru, peněženku s finanční hotovostí i osobní doklady poškozených. Škoda byla vyčíslena na 4 050 Kč.
     Na Slovanech v noci z 28. na 29. prosince vnikl pachatel na oplocený pozemek a do domu. Uvnitř domu pachatel odcizil dvě pánské bundy a dva batohy. Z garáže vzal pánské a dětské jízdní kolo i prohledal dvě osobní vozidla, ze kterých odcizil svazek klíčů a ovladač od garážových vrat. Ve stejnou noc vnikl pachatel do dalšího rodinného domu a z věšáku odcizil dvě pánské zimní bundy, finanční hotovost a klíče od osobního vozidla. V těchto dvou případech vznikla poškozeným škoda téměř 130 000 Kč.
    V části Vinice pachatel vnikl do řadového rodinného domu a z předsíně vzal klíče od vozidla, které použil a odjel s vozidlem zn. Škoda Octavia. Poškození vyčíslili škodu na 100 000 Kč.
Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a porušování domovní svobody a v posledním uvedeném případě i pro přečin neoprávněné užívání cizí věci.

 

nprap. Ladmanová Dana

30.12.2013

vytisknout  e-mailem