Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nezvané návštěvy ve sklepních prostorech

KLADENSKO - Pomozte při pátrání po pachatelích, kteří vykrádají sklepní kóje. 

Kladenští policisté o víkendu zaznamenali několik krádeží do sklepních prostorů a kójí, které nyní prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže vloupáním a po pachateli pátrají.

První z těchto případů vloupání do společných prostorů a sklepních kójí byl oznámen na linku 158 v pátek 3. března 2017. Neznámý pachatel vnikl v Kladně v ulici Vítězná do společného prostranství domu, odkud následně odcizil babetu v hodnotě 14 000,-Kč. Tohoto trestného činu se pachatel dopustil v době mezi 2. a 3. březnem 2017.

Další případ byl oznámen dne 5. března 2017, neboť bylo zjištěno, že se neznámý pachatel vloupal za užití násilí do sklepní kóje v domě v Kordačově ulici  v Kladně. K vloupání a odcizení věcí došlo v době mezi 1. a 5. březnem 2017.  Po poškození zámku vnikl pachatel dovnitř a odcizil dvě jízdní kola značky Kelly v hodnotě 40 000,-Kč. Dále byly zcizeny čtyři kusy bubnů značky Yamaha včetně pouzder v celkové  hodnotě 36 000,-Kč. Svým jednáním způsobil pachatel majiteli škodu odcizením i poškozením, která byla předběžně vyčíslena na celkovou částku 78 000,-Kč.

Poslední případ vloupání v průběhu tohoto víkendu byl oznámen v podvečerních hodinách v neděli 5. března 2017 na linku 158. K tomuto vloupání došlo v pěti sklepních kójích   v Kyjevské ulici , a to v době ze soboty 4. března  2017 do následujícího dne. Z těchto pěti kójí odcizil pachatel věci jen ze dvou sklepů. Jednalo se o jízdní kolo, modré barvy v hodnotě 20 000,-Kč a nákupní tašku s kolečky. U ostatních sklepů byly poškozeny pouze petlice. Majitelům domu vznikla celková škoda ve výši 20 600,-Kč.

Policie vyzývá občany, kteří v uváděných časových rozmezích v těchto ulicích Kladna spatřili pohyb podezřelé osoby poblíž domů, nebo osoby při nakládání uváděných odcizených věcí do vozidla, aby poskytli informace na  linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu.

Rady, jak předejít krádežím ze společných prostor domu:

  • sklepní kóje, suterénní prostory i balkony mějte řádně zabezpečeny vhodnými dveřmi (nejlépe plné, venkovní, z pevných materiálů) s pevnými zabezpečovacími klikami a kvalitními bezpečnostními zamykacími systémy
  • přístupovou cestu k těmto prostorám vždy zamykejte
  • máte-li ve skladovacích prostorech okna, je třeba je opatřit mechanickými zábranami, jako jsou mříže, nebo uzamykatelné okenice
  • domluvte se se všemi obyvateli domu na řádném uzamykání všech vstupních dveří do domu a nevpouštějte do objektu cizí osoby.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

6. března 2017

 

 

 

vytisknout  e-mailem