Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nezvaní hosté

Bruntál - jeden vnikl dio bytu, druhý do objektu v rekonstrukci a další do vozidla 

 
Objasnění případu krádeže
V těchto dnech bylo sděleno podezření ze spáchání krádeže dvěma mužům z Hornobenešovska. 
Společně měli ve dvou případech po předchozím vytipování a dohodě vniknout v Horním Benešově do areálu skladu místní firmy na ulici Masarykova.
Poprvé vnikli do objektu skladu dne 26.5.2012 okolo 22:00 hodin po vypáčení zámku vstupních dřevěných dveří.  Zde odcizili volně uložený různý topenářský materiál v hodnotě okolo 25 tisíc Kč. Takto získaný materiál prodali v jedné ze sběren na Krnovsku za částku ve výši okolo 1,5 tisíc Kč. Utržené peníze si rozdělili a užili pro vlastní potřebu.
Druhého dne 27.5.2012 se opět vrátili na místo činu a ze skladu stejné firmy odcizili sedm kusů uložených elektromotorů v hodnotě okolo 40 tisíc Kč, kterých si všimli při své poslední „návštěvě“. Tyto uložili do přistaveného dvoukolového ručního vozíku a snažili se je z místa odvést. Jejich jednání si všiml místní muž, který je zastavil a celou věc oznámil. Podezřelí utekli a vozík zanechali na místě. 
 
Nezvaní hosté - Rýmařov
Dne 20.6.2012 oznámila majitelka bytu na ulici Národní v Rýmařově, že pravděpodobně v době od 15:00 do 22:00 hodin došlo k neoprávněnému vniknutí do jejího bytu. Po návratu zjistila, že má poškozené bytové dveře a z chodby se jí ztratila sportovní obuv a z pokoje tranzistorové rádio. Z kuchyně si pak odnesl „nezvaný host“sáček granulí pro psy. Vznikla vyšší škoda poškozením dveří ve výši okolo 3 tisíc než odcizením. Zde se škoda pohybuje okolo 600 Kč.   
 
  
Další případ, který řešili rýmařovští policisté, byl oznámen 20.6.2012. Zde na ulici Okružní v Rýmařově v době od 15.6.2012 do 20.6.2012 vnikl neznámý pachatel přes lešení do objektu kulturního domu, který je právě v rekonstrukci. Odtud odcizil elektrickou rozbrušovací pilu a dvě příklepové vrtačky. Celkem si odnesl věci za 10 tisíc Kč.  
 
Další věc oznámila majitelka vozidla Škoda Fabia. Dne 20.6.2012 během odpoledních hodin v Rýmařově na ulici Opavská neznámý pachatel rozbil okno u zadních dveří a vnikl do jejího zaparkovaného vozidla. Pachateli stačila pouhá půl hodina, kdy nechala majitelka vozidlo odstavené, aby odcizil ze zadního sedadla odloženou dámskou koženou kabelku. V ní se nacházely osobní doklady, peněženka s větší finanční hotovostí, dioptrické brýle a platební karty.
Celkem se škoda pohybuje okolo 19 tisíc Kč.

 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
za 19.6. a 20.6.2012 

vytisknout  e-mailem