Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Nezvaný host

ŽĎÁRSKO: Poškodil několik dveří 

Na Obvodním oddělení Velká Bíteš přijali policisté 23. září oznámení o vniknutí do rekreační chaty v katastru obce Osobá Bítýška. Pachatel se dostal po poškození vchodových dveří nejprve do sklepa. Zde se mu nic nehodilo a nic odtud tedy neodcizil. Když vypáčil dveře od vchodu do hlavní obytné části, nalezl zde potraviny a nábytek. Potraviny pak následně se třemi židlemi odcizil. Další tři židle poškodil. Způsobená škoda, kterou pachatel svým jednáním způsobil na poškozeném zařízení a odcizených věcech, je ve výši nejméně 11 000 korun.

Policisté na Žďársku zadokumentovali letos celkem 45 vniknutí do rekreačních objektů, z nichž u 18 případů již znají jména pachatelů. Celková škoda, která po nezvané návštěvě vznikla je vyčíslena na 998 000 korun. V loňském roce za stejné období vloupání bylo o 14 méně se způsobenou škodou ve výši 559 000 korun.

 

Majitelům rekreačních objektů můžeme doporučit, aby ve svých chatách a chalupách neponechávali cenné věci. Zlodějům by neměli dávat šanci snadno do budovy vniknout. Proto je vhodné objekt zabezpečit elektronickým zařízením, mechanickými zábranami, bezpečnostními zámky nebo uzamykatelnými okenicemi. Každý majitel by měl i zvážit, zda nenechává různé nářadí v okolí chat, zda je má natolik zabezpečené, aby je pachatel nemohl použít pro vniknutí do chat. Když přeci jenom k vloupání dojde, nevstupujte dovnitř a volejte neprodleně Policii ČR.

 

por. Mgr. Jana Martincová, komisař

25. září 2012

vytisknout  e-mailem