Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nezvaný host

LITOMĚŘICE – Topil i nábytkem; Okradena před obchodem; Auto není trezor 

Nemilé překvapení čekalo na majitele chaty u Lovečkovic, který ji navštívil prvně po zimním období. Zjistil, že zde měl nezvaného nájemníka. Neznámý pachatel vnikl do chaty po vykopnutí vstupních dveří a strávil zde zřejmě delší dobu. Topil si v kamnech obývací místnosti dřevem z kůlny za chatou, ale také dřevěnými židlemi. V místnosti poškodil podlahovou krytinu, která byla propálena od popela. Majitel objektu předběžně vyčíslil škodu na 10 tisíc korun, případ je vyšetřován jako přečin krádeže a porušování domovní svobody, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na tři léta.
 

Okradena před obchodem
Ve čtvrtek byla okradena starší žena před nákupním centrem v Roudnici nad Labem. Při ukládání nakoupeného zboží do vozidla ponechala svou kabelku odloženou v nákupním košíku. Neznámý pachatel využil nepozornosti poškozené a v nestřeženém okamžiku si kabelku přivlastnil. V kabelce měla poškozená peněženku s osobními doklady, platební karty, mobilní telefon, brýle a další osobní věci v hodnotě vyšší jak 2 tisíce korun. Po neznámém pachateli pátrají policisté z místního obvodního oddělení.
 

Auto není trezor!
V pondělí přijali policisté oznámení o krádeži věcí ze zaparkovaného vozidla v Litoměřicích. Poškozený si ve vozidle přes noc ponechal peněženku s finanční hotovostí a doklady. Viditelně umístěná peněženka zřejmě zlákala neznámého lapku, který si jí po rozbití okénka odnesl.
 

Ve čtvrtek v ranních hodinách došlo k vloupání do zaparkovaného vozidla v obci Čížkovice. V tomto případě vzbudila pozornost zloděje kabelka ponechaná ve vozidle. Neznámý pachatel rozbil skleněnou výplň okénka a kabelku s peněženkou a osobními věcmi odcizil. Majitel vozidla předběžně vyčíslil škodu na 7500 korun.
 

V pravé poledne došlo ve stejný den k odcizení věcí z vozidla zaparkovaného před litoměřickým nákupním centrem. Desetiminutová nepřítomnost majitele vozidla stačila neznámému pachateli k vniknutí do vozidla. Násilným způsobem překonal zámek dveří vozidla a odcizil příruční zavazadlo s peněženkou a osobními věcmi poškozeného. Škoda je v tomto případě odhadnuta na 7 tisíc korun.
Policisté nabádají řidiče, aby ve vozidlech nenechávali cenné věci. Auto není trezor a cennosti za okny vozidel riziko vloupání zvyšují.
 

26. 4. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem