Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nezvaný host

LITOMĚŘICE – Rekreoval se v chatě; Vyplavil zahradu; Odnesla to včelstva 

V rukou policistů skončil 19letý mladík z Roudnicka, který se bez vědomí majitele nastěhoval do jeho rekreační chaty v chatové oblasti zvané Slavín. V průběhu uplynulého týdne do chaty vnikl a neoprávněně v ní několik dní setrvával. Policisté muže zadrželi a na základě zjištěných informací mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody. Podle trestního zákoníku mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 

Vyplavil zahradu
O vyplavení zahrady v zahrádkářské kolonii u Roudnice nad Labem se postaral počátkem týdne neznámý pachatel. Po překonání oplocení vnikl do objektu jedné ze zahrad a odcizil kovové závlahové kohouty. Po odstranění kohoutů začala z vodovodního potrubí téct voda, ale o tu už se neznámý pachatel nestaral. Na zahradu vyteklo několik desítek kubíků vody. Pro trestný čin krádeže pátrají po neznámém pachateli policisté z místního obvodního oddělení.
 

Odnesla to včelstva
Počátkem toho týdne zničil neznámý vandal úly u obce Mšené Lázně. Vnikl na soukromý pozemek a nezjištěným předmětem zničil příbytky pro včely. Majitel úlů předběžně vyčíslil škodu na 45 tisíc korun, případ je vyšetřován jako přečin poškození cizí věci, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok.
 

3. 5. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem