Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nezvládl manévr předjíždění a skončil na střeše. Hledáme svědka.

ČESKOLIPSKO - Po několika otočkách přes střechu, které můžete vidět na videu, se zranil jen lehce. 

V neděli 2. června kolem 20.30 projížděl od Zahrádek na Doksy po silnici I/9 mladý řidič v osobním vozidle značky Volkswagen Golf světle modré barvy s čerstvým řidičským průkazem v kapse, když se na rovince před obcí Jestřebí rozhodl předjet kamion. Před zahájením tohoto manévru se ale nepřesvědčil, zda  nepředjíždí někdo jeho, a když zjistil, že ano, bylo už pozdě.

Jakmile vedle boku svého volkswagenu spatřil předjíždějící vozidlo, naprosto zpanikařil a sešlápl prudce brzdu. To vedlo ke smyku, který auto rozkolísal a řidič následně vyjel ze silnice na louku. Zde auto těsně minulo vzrostlý strom, udělalo několik kotrmelců a skončilo na střeše.
havárie 1
Mladík z něj jako zázrakem vystoupil bez cizí pomoci a přivolaný lékař zdravotnické záchranné služby u něj shledal jen lehká povrchová poranění  a pohmožděniny. Ani důkladné vyšetření v nemocnici neodhalilo žádné vážné zranění, a tak ho ještě tentýž den zdravotníci propustili do domácí péče. Do příjezdu sanity se mu věnoval řidič, který nám předal videozáznam. Na místě zastavili i další lidé a mladíkovi, jímž havárie psychicky otřásla, poskytli deky nebo třeba skládací židli a snažili se ho uklidnit.

V zájmu řádného zadokumentování nehodové události bychom rádi mluvili s řidičem předjíždějícího vozidla jako se svědkem, kterého touto cestou žádáme, aby se nám ozval na lince 158.  Ten na místě události nezastavil, protože s vysokou mírou pravděpodobnosti ani nevěděl, jak řidič modrého volkswagenu dopadl. Havárii  nyní můžete vidět na videu pod článkem.

4. 6. 2024
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

havárie 1

havárie 1 

Detailní náhled

havárie 2

havárie 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem