Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nic nekončí v koši

NOVOJIČÍNSKO-na případech se dále pracuje 

Po více jak půlroce policisté zadrželi podezřelé muže. Neměli dostatek důkazů, případy odložili,  ale pracovali na nich dále.

Ze zákona mají policisté povinnost vyrozumět poškozené či oznamovatele o prováděném šetření v souvislosti se spácháním protiprávního jednání. Mnohdy se stane, že jsou tyto osoby vyrozuměny o tom, že věc byla odložena z důvodu „neznámého pachatele“. Tím však práce pro policisty nekončí. Dodrželi pouze zákonem danou povinnost a „formálně případ odložili“. Nicméně nadále vedou skutečnost v evidenci a na případě nadále pracují.

Přesně tak skončily také čtyři případy z loňského roku. Jeden z nich se týkal vloupání do restaurace a další tři do prodejny potravin v obci Lichnov.
Dnes již policisté vědí, kdo má tyto skutky na svědomí. Jedná se o dva muže ve věku 32 a 48let. Jeden pochází ze samotné obce a druhý z Frýdeckomístecka.

První ze zlodějů, 48letý muž se vloupal do místní prodejny opakovaně. Nejprve v měsíci červnu dvakrát a pak v měsíci červenci. Poškozené firmě odcizením věcí a zničením zařízení způsobil téměř 80tisícovou škodu. Druhý ze zadržených 32letý muž se vloupal do místní restaurace v měsíci listopadu. Zaměřil se na cigarety a peníze. Poškozenému majiteli svým jednáním způsobil více jak desetitisícovou škodu.
Oba muži jsou vyšetřováni na svobodě s podezřeními spáchání přečinu krádež.

Tisková zpráva ze dne 12.3.2014
por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín

vytisknout  e-mailem