Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ničil a kradl

LOUNY - Poničil auta a z hrobů ukradl bronzové lucerny... 

Pořádný vztek asi měl 62letý muž z Loun, který si svoji agresivitu vybíjel na zaparkovaných vozidlech. K této události došlo již začátkem února letošního roku a v těchto dnech policisté zahájili proti uvedenému muži trestní stíhání. Viní jej, že v lounské Jeronýmově ulici úmyslně poškodil nožem lak u celkem šestnácti zde zaparkovaných vozidel. Tohoto jednání se údajně dopustil proto, že byl "naštvaný" a v tu chvíli měl potřebu se pomstít. Jak ale policisté zjistili, uvedený muž má na svědomí i další trestnou činnost. Koncem ledna a začátkem února chodil krást na lounské hřbitovy. Jeho kořistí se staly bronzové lampičky nebo lucerničky, které mohl následně zpeněžit ve sběrných surovinách. Odcizil jich celkem 10 kusů ze sedmi hrobů. Tyto zavrženíhodné krádeže prý spáchal proto, aby měl peníze na obživu. Svým nezákonným jednáním napáchal škodu za celkem 143 480 Kč. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil uvedeného muže pro trestné činy krádeže, poškození cizí věci a výtržnictví. Podle zákona mu v případě uznání viny hrozí až dvouleté odnětí svobody.

Kradli na přehradě

Trojici mužů ve věku 33, 36 a 57 let obvinil policejní komisař z trestného činu krádeže. Koncem března kradli v objektu přečerpávací stanice a šoupátkové věže vodní nádrže Vidhostice. Násilím vnikli dovnitř a odcizili různé železné poklopy, mobilní zábradlí, železná česla, litinové potrubí a jeho příslušenství a další věci. Tohoto jednání se prostřední z nich dokonce dopustil opakovaně. Sám předtím z objektu ukradl studniční poklop. Způsobená škoda, kterou svým jednáním muži způsobili, byla vyčíslena na celkem 116 873 Kč. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

V trestu řídil

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí  a vykázání 45letému muži z Přerovska, který řídil v době zákazu. Policisté jej ve středu, kolem 17. hodiny, stavěli a kontrolovali u obce Sýrovice. Lustrací zjistili, že řidič má od 24. září 2009 uložen zákaz řízení motorových vozidel na dva a půl roku. Trestní příkaz vydal Obvodní soud pro Prahu 2. Dotyčný tedy mařil výkon rozhodnutí soudu tím, že vykonával činnost, která mu byla zakázána. Po provedení nezbytných úkonů byl dotyčný propuštěn na svobodu.  

Louny, 15. dubna 2010

vytisknout  e-mailem