Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Ničili majetek na Frýdlantsku

LIBEREC - Všichni byli značně opilí. 

Alkohol dodal trojici mladých mužů dostatek odvahy a sil k tomu, aby ničili mejetek po Frýdlantu. Takto posilnění muži procházeli městem a zřejmě "díky" alkoholu je napadali věci, na které by za střízliva jen těžko přišli, natož je realizovali. Trojice v ulici ČSA vzala přenosnou dopravní značku a prohodila ji skleněnou výlohou obchodu. Ve své výpravě pokračovali dál, kdy po cestě rozbili další výlohu obchodu. Navíc poškozeným nadávali a vyhrožovali. Zanedlouhou je však na základě oznámení zadržela policejní hlídka. Vzhledem k tomu, že jim alkohol dodal  odvahu a sílu, dovolili si i na policisty. Chovali se hrubě, uráželi je a vyhrožovali. Ani na policejním oddělení nechtěli svého jednání zanechat, přičemž jeden (24 let) ze zadržených prokopl dveře u toalety. Vše se díky jejich agresivitě neobešlo bez použití donucovacích prostředků.

Na policejním oddělení policisté zjišťovali, jak moc je trojice mužů "ovlivněna" alkoholem. 23letý mladík nadýchal 2,07 o rok starší kamarád 2,52 a nejstarší z trojice, 34letý muž nadýchal 2,63 promile alkoholu. To je ovšem nezbavuje odpovědnosti za to, co provedli. Svými výtržnostmi způsobili majitelům obchodů škodu za více jak třináct tisíc korun.

23letému a 34letému muži sdělili policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření z poškození cizí věci formou spolupachatelství a z výtržnictví. 24letému mladíkovi ještě přibylo podezření z vyhrožování s cílem působit na úřední osobu.

S ohledem na to, že byla trojice mužů zadržena krátce po spáchání svých činů a případ je řešen ve zkráceném přípravném trestním řízení, dozví se během čtrnácti dnů, jaké je čekají - za jejich alkoholovou výpravu - sankce.

por. Bc. Vlasta Suchánková
e-mail: tiskova.krplb@mvcr.cz
tel.: 974 461 207
20. 12. 2010


 

vytisknout  e-mailem