Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ničili značky

LITOMĚŘICE – Hrozí jim trest; Neviděli jste nehodu?; Sáhla mu do kapsy 

Až šest let mohou strávit za mřížemi dva mladíci, kteří v letních měsících ničili na Terezínsku dopravní značení. Vytrhali a ulámali téměř desítku dopravních značek upravujících přednost v jízdě a také značky zákazové či informativní. Škoda je předběžně vyčíslena na více než 7 tisíc korun. Policisté případ kvalifikovali jako trestný čin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení.
 

Neviděli jste nehodu?
Dne 15. 11. 2013 okolo 17. 45 hod. došlo v Litoměřicích v ul. Masarykova k dopravní nehodě. V prostoru křižovatky s ul. Palackého se střetlo osobní vozidlo značky Hyundai s chodkyní, která utrpěla zranění. Policisté žádají případné svědky této události, aby se přihlásili na linku 158 případně přímo na skupinu dopravních nehod tel. 974 436 251.
 

Sáhla mu do kapsy
V noci na středu byl v jedné z lovosických restaurací okraden místní občan. Při zábavě mu kdosi v nestřeženém okamžiku sáhl do zadní kapsy kalhot a sebral mu peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Zanedlouho se ukázalo, že peněženky se zmocnila 33letá žena z Lovosicka. Následujícího dne policisté na základě zjištěných informací ženštině sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě soudem uznané viny hrozí podezřelé až dvouletý trest odnětí svobody.
 

Penězi neplatil
Za odvoz na hudební produkci, která se konala v září tohoto roku nedaleko Štětí, se 21letý muž z Mladoboleslavska s řidičem vyrovnal po svém. Penězi neplatil, ale jako vyrovnání za přepravu dal řidiči pervitin a sušené rostliny konopí. Pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí obviněnému mladíkovi až pětileté vězení.

Litoměřice, 29. 11. 2013, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem