Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Nigérijka cestovala tzv. na podobu

Dolní Dvořiště - při kontrole se cizinka prokazovala dokladem na jinou osobu 

     Při pobytové kontrole v hotelu Le Grand Paris v Dolním Dvořišti, kterou prováděla hlídka inspektorátu cizinecké policie Český Krumlov se sídlem v Dolním Dvořišti, se podařilo odhalit cizinku, která cestovala tzv. na podobu. Čtyřiatřicetiletá občanka Nigérie předložila ke kontrole nigerijský cestovní doklad a španělské pobytové povolení. Po odborném zkoumání specialistou na cestovní doklady vyšlo najevo, že žena předložila doklad jiné osoby jako doklad vlastní a spoléhala na to, že je podobná ženě na fotografii předloženého dokladu. Cizinka byla zajištěna a předána pracovníkům odboru specializovaných činností České Budějovice, kteří dne 12. srpna vydali rozhodnutí o správním vyhoštění s dobou platnosti na 3 roky, neboť žena pobývala na území České republiky neoprávněně bez platného cestovního dokladu a víza. Současně jí byl vydán výjezdní příkaz a stanovena doba k vycestování do 10. září 2009.
      
     Pracovníci oblastního ředitelství služby cizinecké policie České Budějovice zjistili za první pololetí letošního roku již 24 neregulérních dokladů, v druhém pololetí loňského roku to bylo 5 dokladů. Nejvíce jsou zastoupeny padělané doklady, a to zejména řidičské průkazy a průkazy k povolení pobytu, a dále smyšlené doklady – mezinárodní řidičské průkazy.
 
Případy: duben – občan Číny cestoval na padělek španělského pobytového povolení
                         - občanka Nigérie cestovala na padělek španělského pobytového povolení na pas tzv. na podobu
              srpen – občanka Nigérie se prokázala padělkem italského pobytového povolení a u pasu byla pozměněna identifikační strana

vytisknout  e-mailem