Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Noc na neděli: alkohol i drogy

BLANENSKO: Pozitivní test na drogy měla devatenáctiletá řidička. 

     Že za volant usedla pod vlivem drog ukázal v noci na neděli 7. března policistům speciální tester na drogy u devatenáctileté řidičky osobního vozu Fiat v Boskovicích.  Řidička však nesouhlasila s výsledkem testu, proto byla převezena do nemocnice na vyšetření krve i moči. Policisté tedy věc budou dále šetřit, jakmile budou znát výsledky lékařského vyšetření. Řidičce na místě policisté zajistili vozidlo, aby jí tak zabránili v další jízdě.

    Mladá žena však nebyla jediným člověkem, který v tuto noc řídil auto, přestože nebyl způsobilý k jízdě. Při policejní akci s názvem Síto, která trvala od sobotního večera do nedělního rána v okrese Blansko, policisté odhalili ještě dalšího řidiče - cizince, který měl v dechu 3,06 promile alkoholu. Policisté jej zastavili v Letovicích.

   Ve stejném městě pak zastavili ještě další řidičku Škody Favorit pod vlivem alkoholu, která nadýchala 1,6 promile. Další řidič pak usedl za volant v době, kdy dechová zkouška u něj potvrdila dvě promile alkoholu v dechu. Všichni  tři řidiči, kteří usedli za volant značně opilí, jsou podezřelí ze spáchání trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Kromě toho ještě policisté zastavili v Boskovicích čtvrtého řidiče, který byl pod vlivem alkoholu - v dechu však měl pouze 0,16 promile, proto je podezřelý ze spáchání přestupku.

    Do noční policejní akce se zapojilo pětadvacet policistů dopravní, pořádkové, cizinecké i kriminální policie. Celkem zkontrolovali téměř 260 vozidel. Při jejich kontrolách zjistili 18 přestupků a uložili blokové pokuty v celkové výši přes 8 tisíc korun. K nejčastějším přestupkům patřilo to, že řidiči nepoužili před jízdou bezpečnostní pásy, měli auto ve špatném technickém stavu, jeden z řidičů zase nerespektoval dopravní značku Stůj, dej přednost v jízdě. 

vytisknout  e-mailem