Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Noc strávil v koupelně

MOST - Zamkli ho tam mladíci, které pozval domů; Zkoušel rychlost auta a dovednost policie a další 

 O tom, že se nevyplatí domů vodit cizí návštěvníky, se přesvědčil jeden starší Mostečan. Ten byl koncem měsíce června ve večerních hodinách popíjet v jedné restauraci. Cestou domů u nákupního centra Kahan potkal na zastávce dva neznámé mladíky a dal se s nimi do řeči. Ti následně bez obav přijali jeho pozvání do jeho bytu. Návštěvníci však k němu šli již s nepoctivým úmyslem a v žádném případě nehodlali s mužem pokračovat v pití alkoholu. Jak se jim naskytla příležitost, uzamkli muže v koupelně a nechali ho tam několik hodin. Stačili byt prohlédnout a odcizit peněženku s finanční hotovostí, platebními kartami, osobními doklady, mobilní telefony a také vzali klíče od bytu a od osobního vozidla. Vůz našli na parkovišti před domem na sídlišti, nasedli do něj a poté jeli do Teplic. Vozidlo chvíli užívali a pak je zaparkovali v jiné ulici nedaleko bydliště poškozeného. Uvězněný muž setrval v koupelně zamčený až do ranních hodin, kdy ho ze zajetí vysvobodila jeho partnerka, která přišla z práce. Následně zjistili, že byli okradeni a přišli i o auto, které si nakonec sám poškozený nalezl. Odcizené peníze lapkové utratili a policie nezajistila ani žádné další ukradené věci. Policejní komisař mostecké policie mladíky ve věku 18 a 19 let z Teplicka a Děčínska obvinil z přečinů omezování osobní svobody, krádeže, neoprávněného užívání cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Oba výtečníci jsou stíhání na svobodě.


 

Zkoušel jen rychlost svého auta a ohrožoval ostatní

Jednání některých lidí je proti zdravému rozumu. Nepochopitelně si počínal jeden mladý muž z Litvínova. Včera večer krátce po půlnoci uháněl ve svém vozidle Litvínovem a nereagoval na výzvu strážníků k zastavení. Strážníci informaci o neposlušném řidiči předali policistům, kteří auto s posádkou objevili v ulici Tyrše a Fügnera. Ani policistům však řidič černého Golfa nehodlal zastavit. Naopak přidal na rychlosti a po mokré vozovce nebezpečně ujížděl z Litvínova směrem do Záluží, přitom výzvy k zastavení stále ignoroval. Policisté o případu okamžitě informovali operační středisko a v Záluží již čekaly na ujíždějícího řidiče posily z Mostu. Ten svůj vůz nakonec musel zastavit. Po vystoupení měl sice motorista zaječí úmysly, a tak muži v uniformách proti němu použili donucovací prostředky. Provedeným šetřením nebylo zjištěno, že by 30letý řidič z Litvínova byl v pátrání, neměl ani pozitivní dechovou zkoušku na alkohol ani na drogy a nemá ani vydaný zákaz řízení. Pro policisty pak bylo šokující jeho vysvětlení. Chtěl prý jen vyzkoušet dvě stě koní pod kapotou svého vozu, který právě zakoupil a doufal, že policistům ujede. Policie jeho rychlou, riskantní, agresivní a nebezpečnou jízdu kvalifikovala jako přestupek v dopravě, který postoupila do správního řízení městskému úřadu v Litvínově.


 

Lapkové kradli v komorách

Policejní komisař mostecké policie obvinil z přečinu krádeže vloupáním 25letého muže z Mostu. Ten měl na sídlišti Zahradní v Mostě vniknout násilím v prvním patře do bytové komory. Kradl spolu se stejně starým komplicem, kterého stíhání taky neminulo. Z komory lapkové odnesli pánské jízdní kolo a koloběžku. Poškozenému majiteli způsobili zloději škodu ve výši 13 000 korun. Jeden z nich kradl i v sousední ulici. Tentokrát vyjel až do sedmého patra a v polední době pomocí nářadí, které si přinesl, se dostal do bytové komory. Nic v ní nenašel a z místa odešel.


 

S autem už neodjel

Hmotnou škodu za sedmdesát tisíc korun utrpěl majitel osobního vozidla tovární značky Audi. To stálo včera večer zaparkované na komunikaci mezi obcemi Obrnice a Chanov. Neznámý poberta v pozdně nočních hodinách u automobilu z nezjištěných příčin prořezal všechny čtyři pneumatiky a navíc poškrábal po celé ploše lak. Případem přečinu poškození cizí věci se zabývají mostečtí policisté.


 

O peněženku přišla krádeží nebo možná ztrátou

O svoji peněženku přišla jedna Mostečanka. Kde o ni přišla, přesně neví. Mohla ji ztratit anebo ji někdo ukradl z kabelky. Žena byla tento týden nakupovat v jednom mosteckém supermarketu a za nákup ještě zaplatila. Pak si peněženku uložila do kabelky. Následně na parkovišti vyložila nákup do auta a odjela do svého domova. Až druhý den zjistila, že v kabelce portmonku nemá. Případ oznámila mostecké policii a škodu vyčíslila na více jak čtyři tisíce korun.


 

Rekonstrukce počká, někdo ukradl nářadí

Nepříjemné zjištění čekalo majitele jedné provozovny v Mostě. Tento týden zjistil, že se někdo do objektu vloupal v noci na čtvrtek a odcizil z něj stavební nářadí. Majitel stavební firmy udal, že mu neznámý lapka odcizil kladiva, vrtačku, pilu, míchadlo a další věci, vše v celkové hodnotě 18 tisíc korun. Případ nyní vyšetřuje mostecká policie.


 

Kabelka zmizela z verandy domu

Nevítaného hosta ve své domácnosti zjistila žena z jedné obce na Mostecku. Ta byla doma, a přesto zloděje neviděla. Lapka vnikl na soukromý pozemek včera odpoledne a pak se dostal bez násilí na verandu domu, kde z věšáku odcizil kabelku. V ní našel poměrně vysokou finanční částku, platební kartu, osobní doklady a další věci, vše v celkové hodnotě 30 000 korun. Případ krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku šetří policisté z obvodního oddělení v Obrnicích.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 15. července 2011

vytisknout  e-mailem