Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Noc využil ke krádeži jízdních kol

HRADECKO – kola kradl uzamčená ze střešních nosičů! 

Přestože byla kola uzamčena a zabezpečena ve střešních nosičích na autech, neváhal policii dosud neznámý pachatel dvě jízdní kola z dvou různých aut takto v nočních hodinách zcizit. Svým chováním se měl dopustit přečinu krádeží, přičemž celková způsobená škoda je odhadována v řádech desetitisíců korun. V případě, že se policistům podaří pachatele dopadnout a vinu prokázat, může být potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci. 

Policisté vyzývají veřejnost, aby cenné věci lidé uchovávali v bezpečí a pod dohledem. Výše uvedené jednání potvrzuje jen fakt, že zloděje nezastaví ani uzamčená kola na střešních nosičích. Policistům pomůže i pouhé upozornění na podivné jednání lidí, jehož následkem by mohly být právě takto promyšlené krádeže – například agresivní a násilná manipulace s jízdním kolem umístěným na střešním nosiči (pachatelé musejí obvykle překonávat uzamčení a toto dělají za použití hrubé síly). 

V souvislosti s probíhajícími letními prázdninami a velkou oblibou rekreační cykloturistiky mezi občany České republiky také doporučujeme využívání zámků na kola s vysokou úrovní zabezpečení. V případě pořízení nového zámku na kolo je vhodné zjistit si jeho úroveň/stupeň zabezpečení a pečlivě zvážit výši investice do jeho pořízení – například lankový zámek velmi nízké pořizovací hodnoty není vhodným typem pro uzamčení závodního kola jehož cena přesahuje 100 000 Kč.

por. PhDr. Ondřej Moravčík
10. července 2017; 14:40 hodin
 

vytisknout  e-mailem