Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Noční akce na Třebíčsku

TŘEBÍČSKO: Policisté kontrolovali i místa, kde se pálily čarodějnice 

V noci ze středy 30. dubna na čtvrtek 1. května proběhlo na teritoriu obvodního oddělení Hrotovice a policejní stanice Jaroměřice nad Rokytnou policejní opatření, které bylo zaměřeno na dodržování vybraných ustanovení zákonů v oblasti podávání alkoholu mladistvým osobám, ale také na pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách, stejně jako na zjištění poznatků k pachatelům majetkové trestné činnosti.
 
V rámci noční akce policisté prováděli u vytipovaných osob a vozidel kontroly, zda nejde o pohřešované nebo hledané osoby, které by mohly převážet ve vozidlech věci pocházející z trestné činnosti. Hlavním cílem akce, která měla především preventivní charakter, bylo kromě jiného předcházet vloupání do rodinných domků, bytů i dalších provozních objektů.
 
Do policejní akce bylo zapojeno šestnáct policistů. Celkem bylo provedeno sedmnáct kontrol restauračních zařízení, 26 kontrol vybraných lokalit, kde se pálily čarodějnice. Policisté také zkontrolovali 27 osob mladších osmnácti let, kdy u třech osob bylo zjištěno požití alkoholického nápoje, když naměřené hodnoty činily 1,11, 0,95 a 0,09 promile alkoholu. V průběhu policejního opatření policisté také zjistili čtyři přestupky v dopravě, kde vyřešili uložením blokové pokuty. Jedna bloková pokuta ve výši 500 korun byla uložena za přestupek na úseku veřejného pořádku.
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
1. květen 2014

vytisknout  e-mailem