Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Noční akce SKPV a zatýkání

Včera 28. dubna kriminalisté z oddělení loupeží na Praze III. provedli ve spolupráci s Pražskou cizineckou policií a Skupinou operativní pomoci Městské policie kontroly ve třiadvaceti hernách, barech a nádražních halách na Florenci.  

Během několika hodin v noci kriminalisté zdrželi sedmatřicetiletého muže, který se dopustil v neděli 10. dubna loupeže v Praze 9. Ten přistoupil v nočních hodinách v ulici Prosecká k muži, kterého požádal, aby mu sdělil kolik je hodin. Poté když vyndal poškozený z kapsy mobilní telefon, muž jej udeřil pěstí do obličeje a vytrhl mu z ruky telefon. Napadený muž se snažil zpět vytrhnout pachateli telefon z ruky, ale muž jej opětovně napadl pěstí a vyhrožoval mu smrtí. Sedmatřicetiletý muž byl včera obviněn z trestného činu loupeže, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.
 
Dalším zadrženým během noci se stal sedmadvacetiletý muž, který se v úterý 19. dubna dopustil protiprávního jednání. Ten pracoval pro agenturu, která provádí přepravu a doplňování finanční hotovosti do bankomatů. Z kazety v které byla uložena finanční hotovost, odebral více než tři čtvrtě milionu korun. Při doplňování samotného bankomatu, kam byly peníze určeny, se snažil podvodným jednáním oklamat počítací stroj na bankomatu. I přesto poškozená společnost posléze odhalila, že jim v bankomatu chybí peníze. Kriminalisté okamžitě věc začali prošetřovat a sedmadvacetiletého muže během osmi dnů zadrželi a obvinili z trestného činu zpronevěry, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let.
 
Třetím zadrženým se stala v nočních hodinách i šestatřicetiletá cizinka, která při kontrole na Praze 9 v ulici Hulkova předložila policistům cestovní pas. Při bližším prověření a zkoumání pomocí specializovaného pracoviště “Schengenbus“, kterým disponuje Pražská cizinecká policie, zjistili, že doklad je padělaný. Žena posléze přiznala, že si jej koupila za několik tisíc korun v cizině, aby zde dostala další povolení k pobytu. Svým jednáním se dopustila trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny, za což ji hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.
 
Dále policisté zadrželi pět celostátně hledaných osob, z nichž na dva muže vydaly soudy v Praze a Litoměřicích příkaz k zatčení. Na další tři muže byl vydán souhlas se zadržením na základě písemného souhlasu státního zástupce vydaného Obvodním státním zastupitelstvím v Praze, Praze východ a Chomutově.
 
Kriminalisté při této velmi úspěšné akci s názvem POWER III zkontrolovali bezmála čtyři sta osob. Tyto nárazové akce budou policisté provádět nadále i v dalších týdnech a měsících.

 

 

nprap. Eva Kropáčová     29.4.2011

vytisknout  e-mailem