Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Noční hlídka překvapila zloděje

RYCHNOVSKO - Lup už odnést nestihl 

Hned dva zloděje zadrželi v úterý policisté Obvodního oddělení Dobruška. V prvním případě spadla klec díky osobní a místní znalosti sloužící hlídky, ve druhém pobertu mužům zákona předala ostraha marketu.

Odnést lup pod rouškou noci se nepodařilo třiačtyřicetiletému muži z Dobrušky. V úterý 12. února 2013 hodinu po půlnoci se vypravil na "procházku" městem. V jedné z ulic ho spatřila noční hlídka dobrušských policistů. Protože muž pro ně byl osobou známou, policisté se rozhodli jeho noční výlet zkontrolovat. V ulici Františka Kupky spatřili rozvícená světla v domě, o kterém věděli, že v něm majitel rozhodně není. Zamířili tedy k objektu a v zadní části budovy objevili kamenem rozbité okno. Pak už nebylo tak těžké uhodnout, koho najdou uvnitř. "Výletník" se právě v kuchyni chystal dům i s lupem opustit. Záměr mu policisté zadržením překazili a po lékařském vyšetření podezřelý muž strávil zbytek noci v policejní cele. Policisté u něj totiž dechovou zkouškou naměřili 1,67 promile alkoholu v dechu, a tak si muž vyslechl podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody až po svém vystřízlivění. Podezřelému za ně hrozí až tříletý nepodmíněný trest.

V úterý ráno se "nedařilo" ani dalšímu pětatřicetiletému místnímu muži. Nákup v dobrušském marketu nakonec nedopadl dle jeho představ. Muž si v obchodě vybral housky a limonády a zamířil k pokladně. Potraviny zaplatil, ale zboží, které si schoval pod bundou, pokladní nenahlásil. Spodní prádlo a cukrovinky ale záhy musel ukázat ostraze marketu, která si jeho nezákonného počínání všimla. Přivolaní dobrušští policisté muži záhy sdělili podezření z přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříletý nepodmíněný trest. Podezřelý  byl totiž v posledních třech letech rychnovským Okresním soudem odsouzen k trestu obecně prospěšných prací za spáchání stejného přečinu.

por. Mgr. Alena Kacálková
14. února 2013 v 10:30
 

vytisknout  e-mailem