Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Noční kontroly na silnicích

odhalily opilce 

Během víkendu 31.10. až 2.11. stejně jako jindy hlídkovali policisté u silnic. Nezaměřovali se jen na slunečné dopoledne a odpoledne, kdy silnice brázdily automobily svátečních dušičkových jezdců, ale hlídali také noční ulice měst a výpadovek.
 
V Polici nad Metují na jedné z místních komunikací policejní hlídka zastavila po jedné hodině v noci šestadvacetiletého mládence, který řídil osobní automobil Ford Escort. Dýchnutí do digitálního přístroje Draeger policistům potvrdilo, že mladík je pod vlivem alkoholu, displej ukázal hodnotu 1,86 promile. Další vyšetření, spojené s odběrem krve na přesné ukázání hodnoty, však mladý muž po řádné výzvě odmítl. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz, zakázali další jízdu a postupovali dále v souladu s literou zákona, která po odmítnutí lékařského vyšetření považuje požití alkoholu za potvrzené. S mladíkem policie ještě téhož dne zahájila zkrácené přípravné řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí mu až roční trest odnětí svobody, peněžitý trest či trest zákazu činnosti.
 

Na noční kontrolu již dříve doplatil i čtyřiadvacetiletý mladík, kterého v polovině října zastavili policisté před druhou hodinou v noci za volantem VW Golf u benzínové stanice Shell v Náchodě. Řidič se na výzvu policejní hlídky podrobil dechové zkoušce, která prokázala alkohol. Následující rozbor krve pak upřesnil, že mladý muž měl v sobě 2,22 promile alkoholu. Policie s ním v těchto dnech zahájila zkrácené přípravné řízení pro trestný čin ohrožení po vlivem návykové látky s trestní sazbou až ročního odnětí  svobody.

vytisknout  e-mailem