Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Noční policejní zásah

Orlová - nepovolená párty skončila zraněnými policisty...... 

Včera večer, po jednadvacáté hodině, byli do Orlové povoláni policisté Speciální pořádkové jednotky Moravskoslezského kraje. V městské části Poruba, na ulici Ostravské, na jednom pozemku a jeho okolí, probíhala nepovolená párty. Lidé, kteří tam přijeli, začali dělat výtržnosti, rušili noční klid, blokovali komunikaci a začali být agresivní. K tomu nechyběla hlasitá hudební reprodukce.
Vše začalo na sociální síti, 37letá žena pozvala své přátelé na párty. Zpráva se sítí šířila velmi rychle. Po příjezdu prvních policistů na místo, svolavatelka přiznala, že na síti se na akci přihlásilo 2 500 lidí a ona už to nezvládá.
Výsledkem bylo, že během večera se na místo dostavilo několik stovek lidí, kteří začali být velmi hluční a agresivní.
Vzhledem k počtu účastníků, který se stále navyšoval, museli být do města povoláni policisté speciální pořádkové jednotky. Jejich úkolem bylo obnovit veřejný pořádek a zajistit klid v nočních ulicích města.
Policejní výzvu k rozchodu účastníci divoké párty neuposlechli, naopak někteří začali být velmi agresivní. Na policisty začali házet kameny a dlažební kostky, převraceli kontejnery, rozbíjeli sklo, převraceli dopravní značky a vulgárně vyřvávali. Kámen zasáhl i policejního psa.
Policisté speciální pořádkové jednotky museli účastníky nepovolené párty vytlačit a rozdělit. Někteří místo opustili, ale někteří s útokem proti policistům začali opětovně.
Závěrem se rozdivočelé účastníky akce podařilo zpacifikovat. Výsledkem bylo pět zraněných policistů, kteří mají převážně zranění od kamenů a dlažebních kostek. 
Zadrženo bylo pět osob, z toho tři osoby byly převezeny na protialkoholní záchytnou stanici. Hladina alkoholu v dechu u všech přesahovala dvě promile. Všichni tři budou během dnešního dne k události vyslechnuti. Zadržené osoby se dopustily přestupkového jednání....neuposlechly výzev úřední osoby a rušily noční klid.
Jeden 17letý mladík, který byl opilý, naměřená hodnota 0,96 promile alkoholu v dechu, byl předán matce.
Jelikož akce o účasti několika stovek lidí nebyla řádně ohlášena, bude se její organizátorka zodpovídat před správním orgánem.
por. Mgr. Zlatuše Viačková, zpravodajství 30.8.2012

vytisknout  e-mailem