Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Noční požár domu v Miškovicích

Policisté a hasiči evakuovali desítky lidí z šestipodlažního domu. Policisté navíc museli přenášet špatně zaparkovaná vozidla, která bránila příjezdu hasičů a záchranářů. 

Dnes krátce před druhou hodinou ráno přijali operátoři tísňové linky 112 informaci o tom, že v pražských Miškovicích v ulici Bendlova hoří byt ve třetím patře panelového domu. Na místo okamžitě vyrazili hasiči, záchranáři a několik policejních hlídek z pohotovostní motorizované jednotky a z nejbližších místních oddělení. Vzhledem k tomu, že před domem byla špatně zaparkované vozidla a vozy integrovaného záchranného systému tak nemohly projet k místu události, policisté museli několik těchto vozidel ručně přenášet. Další část policistů se před příjezdem hasičských jednotek snažila dostat do domu a pokusila se o částečné hašení hořícího patra. Další policejní hlídky pak evakuovaly obyvatele nižší pater. Jakmile dorazili hasiči, společně poté vyváděli obyvatele z bytů a chodeb v celém domě a předávali je před dům záchranné službě. Dopravní podnik hlavního města Prahy dokonce přistavil do ulice Všetacká autobus, kam se mohlo asi třicet evakuovaných osob včetně dětí schovat před zimou. Naštěstí k žádnému vážnému zranění nedošlo a pouze tři osoby převezli záchranáři na ošetření do nemocnice, odkud byly poté propuštěny do domácího léčení.
 
Zásah integrovaného záchranného systému trval až do šesté hodiny ranní a dnes v dopoledních hodinách ještě proběhne doohledání místa požáru. Podle prvotních informací došlo k vyloučení technické závady a s největší pravděpodobností se jedná o úmyslné zapálení, nicméně další informace budeme vědět až po dalších provedených úkonech.
 
nprap. Bc. Jana Rösslerová 22. 2. 2012

vytisknout  e-mailem