Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Noční vloupání do stánku s pečivem

LIBEREC - Zmizely peníze i část sortimentu. 

Na základě oznámení se od středečního rána vratislavičtí policisté zabývají případem vloupání do stánku pekařství v ulici 17. listopadu v Liberci. O vloupání svědčily poškozené vstupní dveře. Prioritou pro zloděje byly zřejmě peníze. Našel tam deset tisíc korun, které vzal a s sebou si odnesl  i sortiment, který pekařství nabízelo.  

Policisté na místě událost zadokumentovali, zajistili stopy, pořídili fotodokumentaci. Nyní provádějí standardní šetření k objasnění skutku a vypátrání pachatele, který svým čínem způsobil škodu za šestnáct tisíc korun. Pokud se jim to podaří, hrozí pachateli obvinění ze dvou trestných činů, a to z poškození cizí věci a krádeže. Trest je v tomto případě až dvouletý.

Krom toho vyšetřují vratislaviční policisté ještě další skutek, ke kterému mělo dojít v rozmezí od 13. dubna do 16. května tohoto roku. V této době se měl neznámý zloděj vloupat do skladu firmy ve Vratislavické ulici a odcizit bezmála dvě tuny měděného vynutí. Škoda není zanedbatelná - byla vyčíslena na 230 tisíc korun. V tomto případě by pachateli, s ohledem na výši škody, hrozil vyšší trest, a to až pětiletý.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
17. 5. 2012
tel.: 974 461 207
e-mail: tiskova.krplb@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem