Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Noční výprava do prodejny

Těrlicko - útěk do lesa jim nepomohl, policisté je vypátrali.... 

Těrlicko - 24. listopadu, 3:45 hod.

Pod rouškou tmy si vytipovali benzínovou čerpací stanici v obci. Dva mladíci ve věku 20 a 23 let se domluvili a společně nad ránem přijeli k místu. Starší ze dvojice (23) připravil cestu, páčídlem vypáčil vstupní dveře do prodejny. Dovnitř už se vplížili společně a do sportovní tašky si připravili lup...cigarety různých značek v minimální hodnotě 5 000 Kč. Nepočítali s bdělostí místních policistů. Strážci zákona zloděje během krádeže vyrušili,ale darebákům se podařilo z objektu utéci a schovali se v lese za čerpací stanicí.

Polcisté to nevzdali, po pachatelích začali pátrat a jejich trpělivost se vyplatila. Zanedlouho oba byli zadrženi. Majiteli čerpací stanice krádeží a poškozením způsobili škodu minimálně ve výši 10 000 Kč.

Noční vloupání budeme řešit formou zkráceného přípravného řízení. Mladíkům ve věk 23 a 20 let bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Starší mladík se vloupání dopustil i přesto, že byl Okresním soudem v Karviné v roce 2009 pravomocně odsouzen pro trestný čin krádeže vloupáním k odnětí svobody podmíněně v trvání tří měsíců, se zkušební dobou do září 2011.

por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisař PIS Karviná

vytisknout  e-mailem