Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

„Notebooky do ruky!“

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Zloději ukradli další dva notebooky z aut.  

 

„Kam pojedeme?“, ptal se zřejmě včera prozatím neznámý zloděj svého prozatím neznámého komplice. „Zkusíme třeba Kaufland,“ odpověděl asi zloděj na začátku akce.

Po příjezdu na parkoviště u Kauflandu v Uherském Hradišti ale zloději uviděli hlídkujícího policistu. „Pozor, jsou tu švestky! Jedeme jinam, zajeď k Lidlu,“ mohl třeba říct zloděj.

Když přijeli na parkoviště, mohla konverzace pokračovat třeba takto: „Počkej, já to obejdu,“ řekl asi pachatel, který vystoupil a obešel auta, jimž nahlížel do interiéru. V několika autech nebylo na sedadlech nic nebo jen nějaké cetky a oblečení, které jej samozřejmě nezajímaly. Ovšem v zaparkované felicii uviděl na zadním sedadle volně odloženou charakteristickou tašku na notebook. Svou tajnou fintou otevřel auto, v mžiku sáhl po tašce a za okamžik už seděl v autě a odjížděl s notebookem. „Super, zkusíme ještě Alberta,“ navrhl asi jeden ze zlodějů.

Zloděj na parkovišti vystoupil a začal obcházet auta. V prvním nic, v druhém taky nic, až ve třetím byla na sedadle spolujezdce brašna na notebook. Na nic nečekal, rozhlédl se a rozbil okno dveří. Sáhl po tašce, byla plná. Doběhl k autu a spolu s komplicem odjeli pryč, třeba nabídnout někomu levný notebook.

Za lehkomyslnou dvaapadesátiletou ženou okradenou u Lidlu vyjížděla policejní hlídka v osm hodin večer. Druhá hlídka vyjížděla za lehkovážným okradeným jednačtyřicetiletým mužem půl hodiny po první hlídce. Oba přišli o neopatrně odložené notebooky v hodnotě okolo osmi tisíc korun. Policisté, kteří hlídkovali na jiných parkovištích, tak následně začali pátrat po pachatelích trestných činů krádeží, za jejichž spáchání hrozí až dva roky vězení.

Kolik by muselo být policejních hlídek, aby hlídaly na všech parkovištích? Kolik hodin denně by měli policisté na všech parkovištích hlídat? Není jednodušší, aby lidé nedávali šanci zlodějům a nenechávali v autech vystavené cenné věci? Policisté, kteří pracují na objasňování těchto krádeží, doporučují majitelům notebooků držet se hesla: „Notebooky do ruky!“


 

29. únor 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

rozbite okno auta1

rozbite okno auta1 

Detailní náhled

rozbite okno auta2

rozbite okno auta2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem