Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Notorický půjčovatel ?

NÁCHODSKO – Ani desítka zamítnutých úvěrů ho neodradila 

peněženka a penízeIlustrační foto/Policie ČR
Náchodští kriminalisté v těchto dnech uzavřeli vyšetřování podvodného jednání, z něho obvinili 21letého mladíka z Náchodska. Mladík si v době od října do prosince roku 2013 vzal od jedné z telefonních společností na splátky tři mobilní telefony společně se službami.
 
Ani telefony, ani služby však už od počátku vůbec neplatil. Do dnešního dne společnosti dluží přibližně 14.000. V průběhu vyšetřování kriminalisté zjistili, že mladý muž se pokoušel koupit si na splátky daleko více věcí.
 
Dohromady deset pokusů mladý muž učinil, aby se dostal k drobné elektronice a dalšímu spotřebnímu zboží jako počítači, sedací soupravě nebo posteli. Úvěr mu ale vždy zamítli, a tak si nic dalšího na splátky nekoupil. Přesto mu kriminalisté i tyto pokusy započítali do trestné činnosti a bude se z nich muset zodpovídat. Mladík si totiž při vyplňování úvěrových smluv vymýšlel, falšoval jak jméno zaměstnavatele, tak i výši vydělané částky.
 
Nyní se tedy bude muset zodpovídat ze dvojí trestné činnosti, jednak z podvodu vůči telefonní společnosti se způsobenou škodou 14.000 korun, a také z úvěrového podvodu vůči několika úvěrovým společnostem, neboť při uzavírání smluv uváděl nepravdivé údaje o svém zaměstnání a výši příjmu. Mladému muži tak nyní hrozí až dvě léta za mřížemi nebo peněžitý trest.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
15. 6. 2015 v 15.10 hodin

vytisknout  e-mailem