Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Notorický recidivista opět v akci

Karvinsko - poté, co byl přistižen při činu, se snažil policejní hlídce ujet 

Notorický recidivista opět v akci

Nejdříve si opatřil vozidlo, poté s ním nacouval do benzínové čerpací stanice a nakonec ujížděl před policejní hlídkou.

Minulý týden, 27. 7. 2016, informovala kolegyně por. Mgr. Zlatuše Viačková o sedmatřicetiletém pachateli z Karviné, kterému policejní komisař sdělil obvinění z 15 skutků. O tom, že někteří lidé jsou naprosto nepoučitelní, svědčí i jeho následující počiny.

V noci ze čtvrtku na pátek si v Třinci neoprávněně přisvojil osobní motorové vozidlo Škoda Octavia, poté, co na ulici Nádražní vnikl do šatny v budově tamní společnosti a zde od vozidla odcizil klíče.

Stonava

S vozidlem asi dvě a půl hodiny po páteční půlnoci zaparkoval u budovy PZKO ve Stonavě. V zadní části budovy se pokusil rozbít skleněnou výplň okna, což se mu nepodařilo. Poté budovu obešel a z přední strany rozbil skleněnou výplň okna u schodiště. Do objektu však nevnikl, jelikož byl vyrušen kolemjdoucí osobou a tak z místa odjel zmíněnou Octavií.

Havířov

Krátce před čtvrtou hodinou ranní nacouval vozidlem přes vstupní dveře do prodejny havířovské čerpací stanice na ulici U Koupaliště. Zde byl spatřen projíždějící policejní hlídkou a tak začal ujíždět přes Havířov-Šumbark směrem do Ostravy. Policejním hlídkám se nakonec muže podařilo zadržet na ulici Rudná v Ostravě u tamního obchodního domu. V čerpací stanici pachatel nic nestačil odcizit, i tak ovšem způsobil škodu poškozením v celkové výši přes 80 000 korun.

Kromě uvedených skutků se muž dopustil další trestné činnosti.

V Českém Těšíně vnikl v noci na čtvrtek do pekařství na ulici Karvinská, kde odcizil finanční hotovost téměř 6 000 korun a další věci.

V Karviné v průběhu minulého týdne vnikl na ulici Rudé Armády do zaparkovaného vozidla Suzuki, ze kterého odcizil autorádio.

Ve Stonavě se už v měsíci červnu vloupal do budovy PZKO, ze které odcizil mimo jiné i finanční hotovost.

Policejní komisař muže obvinil ze spáchání pokračujících přečinů krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného užívání cizí věci. Za vinu je mu kladeno 6 skutků, v případě odsouzení muži hrozí jeden rok až pět let odnětí svobody. Jeho stíhání je vedeno vazebně.

 

Tisková zpráva ze dne 3. 8. 2016

Bc. Miroslav Kolátek
skupina tisku a prevence Karviná

vytisknout  e-mailem