Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nouzové přistání dvou balonů

HRADECKO - V centru Hradce Králové přistály dva horkovzdušné balony 

Horkovzdušný balonVčera (8. 9. 2014) byli v 19:15 hodin policisté OOP 1 Hradec Králové přivoláni k nouzovému přistání dvou horkovzdušných balonů přímo v centru Hradce Králové.
 
Informaci jsme obdrželi cestou tísňového volání na linku 112 od dispečera z řídící věže letiště, kam piloti balonů vyslali nouzový signál. Kromě hlídek přijíždějících na místa událostí, byli připraveni v případě potřeby reagovat i dopravní policisté, kteří by organizovali případné potřebné omezení dopravy. Vzhledem k tomu, že oba balony přistály mimo silniční komunikace, nebylo toto opatření potřeba.
 
Jeden balon, ve kterém cestovalo 8 osob, přistál do parku vedle objektu Střelnice v ulici Střelecká, druhý se 7 osobami v koši, nouzově přistál do prostoru Baťkova náměstí. V průběhu přistávacího manévru, zřejmě i díky zkušenostem obou pilotů, nabyla žádná osoba ohrožena na zdraví a nebyla způsobená žádná škoda na majetku. Podle dosud zjištěných skutečností se s největší pravděpodobností jednalo o řízené nouzové přistání, ke kterému přistoupili vzhledem k nepříznivým povětrnostním podmínkám a blížící se bouřce.
 
Horkovzdušný balonPolicisté u obou pilotů provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu, která byla v obou případech s negativním výsledkem a o události okamžitě informovali Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 9.9.2014, 11:00

vytisknout  e-mailem