Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nové cukroví již asi neupeče

MOST - Lapka z balkonu odnesl 15 kg cukroví; Výše bankovky ho rozčílila a další 

Levně a hlavně bez práce si kdosi v obci Bečov na Mostecku pořídil tento týden cukroví. Obyvatelka jednoho panelového domu zjistila, že jí z balkonu ve druhém patře zmizelo vánoční pečivo. To připravovala již několik týdnů předem a uložila ho do několika krabic. Balkon byl uzamčený a musel se do něj někdo vloupat. Poškozená obyvatelka tak přišla o kousky za více jak tři tisíce korun o hmotnosti patnácti kilogramů. Navíc zloděj z balkonu odnesl i uložený vánoční stromek, který patřil sousedovi. Případem krádeže vloupáním se zabývá obrnická policie.

Z neobydleného domu neodešel s prázdnou
Neznámý lapka zavítal tento měsíc do jedné obce na Mostecku. Vyhlédl si neobydlený rodinný dům a rozhodl se, že ho podrobí prohlídce. Neměl však klíče a tak se nerozpakoval, vyboural zeď a poté vstoupil dovnitř. Uvnitř objektu našel zahradní techniku a různé nářadí. Z přilehlé budovy odnesl navíc i stavební materiál a pneumatiky. Poškozený majitel odhadl, že mu neznámý zloděj odcizil věci v hodnotě 219 tisíc korun. Případ krádeže nyní vyšetřují obrničtí policisté.

Zahradní domek navštívil zloděj
Opuštěné zahrádky jsou vítaným cílem některých nenechavců. Jeden z nich minulý týden zavítal do zahradní kolonie v obci Vtelno u Mostu. Do jednoho zahradního domku vnikl za použití násilí a s sebou si odnesl domů různé věci v celkové hodnotě 17 tisíc korun. Majitel zahrady zjistil, že další škoda ve výši sedmi tisíc mu vznikla na zařízení, které zloděj při vloupání poškodil. Případem se zabývají policisté obvodního oddělení Most – Zahradní.

Nepoctivý nálezce si přilepšil
Cizí peněženku si přisvojil zřejmě jeden nepoctivý nálezce. Pravděpodobně ji našel na lavičce u jedné benzinové čerpací stanice. Tam totiž krátce poseděl motorista, který se chtěl občerstvit. Ta chvilku ho ovšem přišla velice draho. V peněžence měl poškozený kromě osobních dokladů i několik tisíc korun. Celkem muž spočítal, že mu vznikla nepozorností škoda ve výši třinácti tisíc korun. Zatajení nálezu teď vyšetřují mostečtí policisté.

Na kolejích vypadlo signalizační zařízení
Bezpečnost železničního provozu ohrozil neznámý poberta, který přišel asi krást kovy na železniční trať. Lapka v nočních hodinách na kolejové trati mezi Mostem a Obrnicemi přestřihl kabely. Jeho jednáním došlo k poruše signalizačního zařízení železničního přejezdu a tratě. Českým drahám tak někdo způsobil škodu za deset tisíc korun. Případ nyní šetři kriminalisté pro podezření z přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení.

Lapka dopaden
Hamerští policisté odhalili lapku, který minulý týden kradl v jednom panelovém domě v Janově. Třicetiletý muž z Litvínova vnikl do sklepních prostor domu a poté násilím vypáčil plaňkové dveře u několika sklepních kójí. Ty pak důkladně prohledal. Zajímal se hlavně o dřevěný nábytek. Ten spolu s nádobím a elektrospotřebiči vynesl před dům, aniž by vzbudil něčí pozornost. Lup pak na ulici před domem uložil do zavazadlového prostoru svého osobního automobilu a následně z místa ujel. Co s věcmi udělal, policistům ovšem nesdělil. Hamerští policisté mu ve zkráceném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Odcizené předměty v hodnotě pěti tisíc korun již nebyly zajištěny.

Sebevraždy nejsou před vánoci ojedinělé
Mrtvého muže našli policisté tento týden v jednom z ubytovacích zařízení v Mostě. Policisté na místo vyjeli na základě oznámení pracovníků objektu. Dle nich muž z bytu delší domu nevycházel. Poté co policisté museli do bytu vniknout násilím, neboť dveře byly uzamčené zevnitř, bylo na chodbě nalezeno tělo 46letého muže. Při ohledání místa nebyly nalezeny žádné známky násilné smrti. Předběžně nebylo zjištěno, že by na smrti měla podíl cizí osoba. Policie nařídila bezpečnostní pitvu. Podle šetření si muž na život sáhl pravděpodobně sám. Kdy k smrti došlo, objasní až pitva. Případ je šetřen kriminální policií.

Kriminalisté se zabývají i pokusem sebevraždy, ke kterému došlo začátkem tohoto týdne a i v následný den. V jednom panelovém domě se pokusil skončit se životem 26letý muž. Ten na společné chodbě domu chtěl vyskočit z okna. Nakonec ho od jeho úmyslu odradili příbuzní. Muž se o sebevraždu pokusil i následující den. V jiném panelovém domě nedaleko centra Mostu ho na chodbě nalezl občan a s ohledem na poranění, přivolal sanitu. Muž byl převezen do nemocnice, jeho stav je v současnosti stabilizovaný a je mimo ohrožení života. Provedeným šetřením nebylo zjištěno, že by na jednání Mostečana měla podíl cizí osoba.

Dvě stovky ho rozlítily
Z přečinu krádeže byl mosteckými policisty obviněn v těchto dnech 23letý muž z Chomutovska. Podle šetření policie měl obviněný na náměstí v Litvínově přistoupit k poškozenému a požadoval na něm drobné. Oslovený mu na jeho žádost nějaké mince dal a poté se rozešli. Za několik desítek minut se opět potkali. Pachatel tentokrát z kapsy oděvu poškozenému bez násilí odcizil bankovku v hodnotě dvě stě korun, doklady a lístek na MHD. Poté z místa utekl. Když zjistil, že má jen dvě stě korun, vrátil se a muži vyčinil, že má tak málo peněz. To již kdosi z občanů zavolal na tísňovou linku a přivolal policisty. Ke zranění poškozeného naštěstí nedošlo.

nprap. Ludmila Světláková
Most, 23. prosince 2010

 

vytisknout  e-mailem