Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Nové obvinění vražedkyně

KRAJ - Soudce rozhodl o vazební stíhání 

Aktualizace 24. 10. 2019

Dnes v odpoledních hodinách Okresní soud v Opavě akceptoval návrh státního zástupce a rozhodl o tom, že žena bude stíhaná vazebně, a to z důvodu obavy, že by se mohla skrývat, nebo uprchnout a tím se vyhýbat trestnímu řízení.

Kriminalisté obviněné kladou za vinu, že opakovaně vypověděla, že měla intimní styk s příslušníkem Vězeňské služby ČR v prostorách věznice v průběhu jeho služby. Příslušníci Generální inspekce bezpečnostních sborů zahájili prověřování této informace. Následným šetření zjistili, na základě genetické expertízy, že otcem jejího dítěte je odsouzený, který ve stejné věznici vykonával trest odnětí svobody. Dalším šetřením vyloučili, že by došlo k sexuálnímu styku mezi ní a kterýmkoliv příslušníkem vězeňské služby.

V době zadržení byl na místě přítomen zástupce orgánu sociálně právní ochrany dítěte. Se souhlasem matky pak bylo dítě dočasně umístěno do nemocničního zařízení.

Obviněná žena s kriminalisty spolupracuje a k činu se doznala.

Za trestný čin křivé obvinění hrozí pachateli až 5 leté vězení.

plk. Mgr. Ivana Ježková, 24.10.2019, 17:00

_________________________________________________________________________________________________________________

Královéhradečtí policisté zadrželi dne 22. 10. 2019 v Lomnici nad Popelkou 29letou ženu, kterou ještě týž den obvinili ze spáchání úmyslného trestného činu křivé obvinění.

Jedná se o ženu, která byla společně se svým partnerem v březnu 2019 odsouzena k třicetiletému trestu odnětí svobody za spáchání série vražd (jedné dokonané, dvou pokusů spáchaných v různých časech na jedné osobě a dvou vraždách ukončených ve stadiu přípravy – více v těchto zveřejněných zprávách:

https://www.policie.cz/clanek/2017-zpravodajstvi-2017-zpravodajstvi-kr-aktualizace-policie-objasnila-vrazdu-u-lazni-belohrad.aspx  https://www.policie.cz/clanek/vysetrovani-vrazdy-u-lazni-belohrad-konci.aspx

Ženě byl následně trest odnětí svobody v červnu 2019 přerušen z důvodu těhotenství.

Nové obvinění souvisí s předchozím šetření Generální inspekce bezpečnostních sborů, které se týkalo Vazební věznice v Hradci Králové. 

Kriminalisté podali k rukám dozorujícího státního zástupce v Opavě podnět na její vzetí do vazby.

plk. Mgr. Ivana Ježková, 23. 10. 2019, 14:00

vytisknout  e-mailem